MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

O delegație a Comisiei de la Veneția vine în România: În vizor sunt modificarea legilor Justiţiei şi intenţia PSD-ALDE de modificare a codurilor penale

Distribuie

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că o delegaţie a Comisiei de la Venenţia vine în România săptămâna viitoare pentru a discuta cu reprezentanţii autorităţilor române din domeniul Justiţiei despre modificarea legilor Justiţiei şi intenţia PSD-ALDE de modificare a codurilor penale. 

Vizita va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare. Reprezentanții  Comisiei de la Veneția urmează să poarte discuţii cu reprezentanţii instituţiilor de forţă din justiţie pe tema modificării legilor justiţiei, a înfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, potrivit Mediafax.

Surse autorizate din domeniul justiției au transmis pentru Mediafax că delegaţia va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiţiei (MJ), a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).
Comisia de la Venția vine după ce PNL a semnalat, în luna martie, într-o scrisoarea către APCE modificările aduse sistemului judiciar din România prin adoptarea celor trei ordonanțe OUG 92/2018, OUG 90/2018 și OUG 7/2019 și atrag atenția asupra protestelor fără precedent ale magistraților generate de de Ordonanța 7.
„Noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni”, au transmis atunci liberalii.

Iranianul care a tratat ”Dosarul Tezaurului” cu rușii a plecat din țară. Avocat: ”Nu cred că vor sta cu mâinile în sân”


 

Comentarii