Mergi direct la conținut »
UPDATE: Directoare din ANAF, arestată pentru o mită de 1 milion de euro. Acuzații grave făcute de procurorii DNA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Directoare din ANAF, arestată pentru o mită de 1 milion de euro. Acuzații grave făcute de procurorii DNA

UPDATE: Directoare din ANAF, arestată pentru o mită de 1 milion de euro. Acuzații grave făcute de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Ploiești au reținut-o pe Anda Ancuța Macovei, director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor la data faptelor, în prezent director al aceleiași structuri din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru luare de mită.

De Cătălin Lupășteanu,

UPDATE 6 octombrie, ora 16:35: Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a directoarei ANAF, Anda Ancuța Macovei. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Ploiești. Macovei rămâne în continuare în arest cel puțin până când se va judeca la Curtea de Apel constestația ei.


DNA arată că în anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, Macovei a pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor.

În schimbul banilor ea organiza procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme și se obliga să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente.

Banii în tranșe și excursie în SUA

Din suma cerută, spun procurorii DNA, Ancuța Macovei a primit, în perioada 2010 – 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA și bunuri materiale de valoare.

Ea va fi prezentată vineri unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Prahova, cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

Close
Închide
  Close