De Andreea Radu,

Mama copilei spune că profesoara a numit-o pe eleva „murdară” pentru că și-a pătat uniforma și i-a ordonat să părăsească sala de clasă din Kabiangek, la vest de capitala Nairobi, vinerea trecută, notează BBC.

„Nu avea nimic de folosit ca tampon. Când s-a pătat, ea (profesoara) i-a spus să iasă din clasă și să stea afară”, a povestit mama elevei pentru media locală.

Fata a venit acasă și i-a povestit mamei ei ce s-a întâmplat, dar apoi, când a mers să ia apă, ea s-a sinucis.

Părinții elevei au raportat incidentul poliției, dar au devenit frustrați din cauza lipsei de reacție a autorităților, potrivit Daily Nation.

Apoi, poliția a intervenit și a folosit gaze lacrimogene când 200 de părinți au protestat în fața școlii elevei. De asemenea, cinci oameni au fost arestați. Școala este de atunci închisă.

Directorul școlii refuză să comenteze incidentul, iar șeful poliției regionale a transmis că circumstanțele în care a murit fata se află sub investigație.

În 2017, în Kenya s-a adoptat o lege pentru a furniza prosoape sanitare elevelor. Cu toate acestea, o comisie parlamentară investighează motivul pentru care programul nu se derulează încă în toate școlile.

Citeşte şi:

Ce le-a cerut o profesoară din Buzău elevilor ei în prima zi de școală. Rechizite pentru copiii nevoiași în loc de flori

Profesorii, obligați să ducă la școală adeverințe că nu sunt violatori. Altfel, n-au voie la catedră

O fată de 19 ani, abuzată de trei tineri pe malul Dunării. Fata sunase speriată la 112 spunând că este urmărită

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații