Kjessica este deja mama a doi copii și a decis să devină mamă surogat și să poate copilul unui alt cuplu. Ea povestește că, deși salariul de 30.000 de dolari (plus cheltuieli) pe care urma să-l primească era bine-venit în familie, și-a dorit și să ajute un cuplu mai puțin norocos, să cunoască bucuria de a avea un copil.
„Nici o femeie din lume nu ar trebui să-și trăiască viața fără să simtă dragostea și legătura dintre mamă și copil”, a declarat ea pentru ABC News.
Colaborând cu o agenție de maternități din San Diego, Omega Family Global, Allen a devenit mama surogat pentru un cuplu din China, unde folosirea surogaturilor este ilegală.
În aprilie 2016, un embrion de sex masculin fecundat de cuplul chinez i-a fost implantat în uter la un centru de fertilizare in vitro, iar nouă zile mai târziu, analizele de sânge au confirmat că Jessica este însărcinată.
Șase săptămâni mai târziu, însă, în timpul unui control doctorul i-a spus că ”Ei bine, eu văd că există încă un alt copil”. Medicul i-a explicat că există ”șansa unei divizări a embrionilor” și chiar dacă este mică ”se întâmplă”, iar această împărțire însemna că cel de-al doilea copil era un gemen identic cu primul.
Pentru acest al doilea copil, ea primea un bonus de 5.000 de dolari.
La 38 de săptămâni după gestație, pe 12 decembrie 2016, Allen a născut ceea ce credea că sunt gemeni identici prin cezariană. Ea nu a avut ocazia să vadă copiii, dar i s-a arătat o fotografie a acestora. ”Am observat că unul era mult mai deschis la coloare decât celălalt . Era evident că nu sunt gemeni identici”, a spus Jessica.
O lună mai târziu, a primit însă câteva vești șocante. Un test ADN, cerut de cuplul chinez, a relevat faptul că al doilea copil nu provenea din embrionul implantat prin fertilizare, ci era de fapt, fiul biologic al soților Allen.
Familia chineză a lăsat copilul în grija agenției Omega Family Global, și au cerut pagube de peste 20.000 de dolari pentru ceea ce li s-a întâmplat. Banii ar fi trebuit să fie plătiți de către familia Allen, dar după ce aceșia și-au luat un avocat și au negociat cu agenția au reușit să-și ”înfieze” propriul copil și despăgubirile către chinezi să fie suportate de agenția de mame surogat.
După confuzie și dificultățile întâmpinate pentru a-și recupera copilul, familia l-a rebotezat Malachi, iar beblușul are acum 10 luni și face parte din familia lor. „Nu am planificat acest lucru”, a declarat Jasper pentru ABC News. „Este o situație emoțională. Surpriza nu diminuează, însă, bucuria familiei”.
Citește și: EXCLUSIV | Black Friday-ul din India are rădăcini românești. ”Au repetat experiențele noastre, inclusiv greșelile”