MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

O femeie a fost ucisă la ordinul soacrei, în India. Tânăra de 27 de ani, aruncată într-un râu deoarece ar fi făcut de rușine familia

Distribuie

Surjit Athwal, o tânără originară din orașul britanic Coventry, a fost ademenită în India unde a fost drogată, ucisă și aruncată într-un râu. Atacul nu a fost unul întâmplător, ci unul premeditat și pus în aplicare, la ordinul soacrei sale. Cumnata femeii știa, însă, despre planul diabolic, însă nu a făcut nimic pentru a-l opri.

Mobilul crimei pare a fi unul halucinant. Surjit a socializat cu prietenii ei, iar soacra ei a considerat că, prin acest gest, tânăra face de rușine întrega familie.

În cadrul documentarului intitulat „Criminalul din familia mea” (The Killer In My Family), Sarbjit Athwal, în vârstă de 49 de ani, a povestit despre momentul în care cumnata ei Surjit a fost trimisă de familie din Marea Britanie în India. Acolo, tânăra de 27 de ani, a fost sugrumată până când și-a dat ultima suflare, iar apoi trupul ei a fost aruncat în râul Ravi, în decembrie 1998.

Sarbjit și-a amintit despre ziua în care soacra ei, Bachan Athwal, a chemat-o să-i spună despre planul ei diabolic.

„Nu pot uita ziua în care m-a chemat să bem împreună ceai”, a povestit Sarbjit, care avea grijă de cei doi copii ai lui Surjit cât timp cumnata ei se afla la serviciu.

„În timp ce beam ceai, Bachan mi-a spus: «Surjit face de rușine familia. E stabilit. Trebuie să scăpăm de ea». Am fost șocată, dar am crezut că era doar nervoasă. Nu credeam că vorbea serios despre crimă. Am crezut că se va calma, dar Sukhdave, soțul lui Surjit, nu a spus nimic”, a mărturisit ea, conform The Sun

Surjit s-a născut și a copilărit în orașul britanic Coventry, dar s-a mutat în Hayes după ce s-a măritat cu Sukhdave Athwal, la vârsta de 16 ani. Căsătoria a fost una aranjată, iar la scurt timp a început să fie terorizată de soacra ei.

Cei 10 ani de căsnicie s-au transformat într-un coșmar. Soacra i-a interzis lui Surjit să comunice cu familia ei și o controla în permanență. Mama soțului ei îi spunea ce haine trebuie să poarte și cum trebuie să-și crească copiii. De asemenea, și-a sfătuit fiul să-și bată nevasta dacă îndrăznea să nu țină cont de dorințele sale.

De multe ori, Surjit se revolta. Se îmbrăca în stil occidental, se machia și chiar a obținut un loc de muncă, deși soacra ar fi vrut ca nora ei să fie o soție obedientă.

Mama a doi copii, tânăra lucra ca ofițer vamal în Londra, iar astfel considera că se eliberează de rigorile impuse de comunitatea religioasă Sikh. Surjit a vrut să aibă prieteni, să bea alcool și să se distreze în cluburi.

În schimb, soacra ei a considerat că, prin acest comportament, nora ei face de rușine familia.

Sarbjit Athwal a mărturisit că viața lui Surjit, cumnata ei, s-a schimbat radical, după a adus pe lume primul copil. Bebelușul a fost luat de soacră și crescut ca pe propriul copil. Deși era însărcinată cu al doilea copil, tânăra a fost bătută de soțul ei. Atunci a spus să vrea să divorțeze și a plecat să locuiască în casa părinților ei.

Revoltată că fiul ei ar putea crește singur cei doi copii, soacra, Bachan Athwal, a pus la cale un plan pentru a-și elimina nora. Sub pretextul de a participa la două nunți, Bachan și-a a trimis-o pe Surjit în India, unde urma să fie omorâtă.

„În ziua în care Surjit a plecat, stăteam în ușă, disperată să-i spun ceva, însă Bachan era acolo și mi-a trântit ușa în față. Nu ni s-a permis să comunicăm”, a povestit cumnata tinerei.

La o zi după plecarea în India, Sarbjit spune că a sunat la Poliție.

„Le-a oferit polițiștilor toate informațiile. Le-am spus numele soacrei, numele lui Sukhdave și unde se duc. Le-am dezvăluit tot planul și i-am rugat să ia măsuri (…) De asemenea, i-am scris lui Surjit o scrisoare în timp ce se afla în India, (…) dar nu am primit niciun răspuns”, a precizat cumnata tinerei.

După ce Bachan s-a întors din India fără Surjit, temerile tuturor au devenit realitate.

„Am întrebat-o unde este Surjit, iar Bachan i-a spus că ea a fost ucisă, dar s-a comportaty ca și cum nu ar avea nicio legătură cu fapta”, a precizat Sarbjit, care, de frică, nu a luat nicio măsură.

Au urmat apoi mai mulți ani de procese, în care rudele lui Surjit au acuzat familia Athwal de plănuirea omorului.

În 2004, Sarbjit a apelat la justiție, după ce secretul pe care l-a păstrat mai mulți ani i-a provocat o formă de ulcer din cauza stresului.

În India, anchetatorii l-au audiat pe Darshan, fratele lui Bachan, care a fost considerat principalul suspect în cazul crimei. Bărbatul a fost arestat, în legătură cu dispariția lui Surjit, însă pe numele său nu au fost emise capete de acuzare.

Abia în 2007, soacra Bachan Athwal, în vârstă de 70 de ani, și Sukhdave, soțul lui Surjit, au fost arestați.

Sabjit și-a părăsit soțul și, împreună cu fiul ei, s-a ascuns, după ce a primit amenințări cu moartea.

Femeia spune că, în cele urmă, s-a făcut dreptate. Bachan Athwal și fiul ei Sukhdave au fost condamnați la 20, respectiv 27 de ani de închisoare. Pedepsele lor au fost apoi diminuate la 15, respectiv 20 de ani de închisoare.

sursă foto: Twitter

 


Citește și:

COPIII SISTEMULUI. Mădălina a fost abandonată de mamă când avea 2 ani, apoi i-a murit și tatăl. Drumul unei orfane prin viață și mama Icoana, îngerul ei păzitor

Libertatea a refăcut după 6 ani o fotografie cu aceleași personaje: trei copii romi, aruncați de stat într-un centru de plasament dur! Povestea lipsei de șansă din România

CORESPONDENŢĂ „România din Antarctica” / „Deşi suntem la capătul lumii, niciodată nu suntem singuri”

Dida Drăgan demontează zvonurile legate de sănătate, datorii și mutarea în Elveția. „Mă retrag din muzică atunci când plec la Cer”


 

Comentarii