07 Dec. 2017 11:12

O femeie furată când era bebeluș s-a reunit cu familia ei după 40 de ani | VIDEO

Distribuie

O femeie care a fost răpită atunci când era bebeluș de fosta dictatură militară din Argentina, s-a reunit cu familia ei după 40 de ani.

Un grup pentru drepturile omului, „Bunicile din Plaza de Mayo”,  a indentificat-o cu ajutorul testelor DNA pe avocata de 40 de ani, Adriana, ca fiica a doi activiști Violeta Graciela Ortolani și Edgardo Roberto Garnier, potrivit thesun.co.uk.

Fosta dictatură militară a răpit-o pe Violeta Graciela Ortolani în timp ce era însărcinată din orașul La Plata pe 14 decembrie 1975. Edgardo Roberto Garnier a fost răpit pe 8 februarie 1977. Niciunul nu a mai fost văzut vreodată.

„Bunicile din Plaza de Mayo”, un grup care se ocupă cu găsirea copiilor furați de fosta dictatură militară din Argentina, au găsit până acum 126 de astfel de copii.

Vorbind la conferință ținută de „Bunicile din Plaza de Mayo”, Adriana a spus că a aflat că nu este copilul biologic al cuplului care a crescut-o după ce bărbatul și femeia au murit.

Am aflat adevărul într-o duminică, iar luni deja contactasem „Bunicile din Plaza de Mayo”. Am vrut să aflu dacă sunt fiica oamenilor care au dispărut'.

Testul DNA a fost făcut acum câteva luni de Adriana, iar acum a primit în sfârșit vestea: părinții ei au fost identificați.

La conferință a fost prezentă mătușa biologică a avocatei. Bunica Adrianei, care a continuat să-și caute fiica timp de zeci de ani, pe Violeta Graciela Ortolani, nu a reușit să ajungă la eveniment dar femeia a declarat că a vorbit cu ea la telefon.

La trei decenii de la sfârşitul dictaturii militare din Argentina, mai apar victime: mulţi copii născuţi în închisorile de disidenţi, răpiţi şi crescuţi în familii devotate vechiului regim, îşi descoperă identitatea.

 


VIDEO EXCLUSIV/Copilăria la bunici a influențat-o pe Corina Caragea pe viață! „Nu pot să țin post'


 

Loading...
Comentarii