Femeia a ajuns la spitalul din Botoşani cu o fractură la femur, care o împiedică să se deplaseze. În timp ce se afla în spital, ea a avut nevoie la toaletă și a chemat personalul de pe secție să o ajute. Nimeni însă nu a i-a venit în ajutor, susține ea, potrivit Monitorul de Botoșani.
„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru sursa citată.
Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat.
Reprezentanţii unităţii sanitare au transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, doar care au fost timpii de pe fişa de prezentare a pacientei. Nicio referință la episodul legat e toaletă.
„Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 2.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 3.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul COVID, pentru că era nevoie de internare. La ora 6.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie-tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului COVID”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati pentru presa locală.
În cursul unei conferinţe care a avut loc la Prefectură, miercuri, cu toţi şefii de secţii şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, acestora le-a fost atrasă atenţia exact pe situaţii de acest fel.
„Vă rog şi eu insistent, ne-a transmis şi domnul ministru al sănătăţii, în cadrul unei videoconferinţe. Verificaţi tot timpul prezenţa pacienţilor în saloane. La suspecţi, la confirmaţi, verificaţi starea lor şi tot timpul trebuie să se ştie numărul de paturi libere şi paturi ocupate. Apar tot mai des situaţii în care pacienţii sau familiile lor se plâng de timpii mari de aşteptare până să fie internaţi”, a transmis medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro