Un seism puternic cu magnitudinea de 6.0 a devastat în toiul nopții zona dintre Lazio, Marche, Umbria și Abruzzo, provocând zeci de morți și sute răniți. Primul cutremur violent a lovit la 03:36 , ora locală, iar oamenii au trăit aproximativ două minute și jumătate de groază.

Ulterior, acesta a fost urmat de peste 100 de replici. Cea mai mare a avut magnitudinea de 5,4, iar peste 55 dintre ele au fost de peste 3 grade. Seismul s-a produs în centrul Italiei, în Norcia, la o adâncime de 4 km, deși inițial a fost anunțat la 10 km, cu epicentrul în apropiere de localitatea Accumoli, din provincia Rieti, regiunea Lazio. Cutremurul a fost resimțit și în capitala Roma, unde clădirile s-au clătinat pentru 20 de secunde și a provocat pagube în orașe din trei regiuni – Umbria, Lazio și Marche.

Poveștile supraviețuitorilor te emoționează până la lacrimi, însă cea a italiencei Martina Turco a sensibilizat mapamondul. Aceasta a supraviețuit tragediei din 2009, când un cutremur cu o magnitudine de 6,3 a zguduit orașul Aquila, lăsând în urmă peste 300 de morți și peste 1.500 de răniți.

Șocată de experiența teribilă, Martina s-a mutat imediat după tragedie în Ascoli, însă destinul face ca un alt cutremur devastator să-i ucidă fiica, în vârstă de doar un an și jumătate, Marisol Piermarini, iar ea se află acum pe patul de spital, unde se zbate între viață și moarte. Femeia se afla cu familia ei, soțul Massimiliano Piermarini și fiica ei, la casa lor de vacanță din Arquata del Tronto.

În momentul în care zona a fost lovită de cutremur, fiica ei dormea în patul din camera sa și a fost acoperită de moloz. Martina și soțul ei s-au aflat în aceeași situație, iar echipele de salvare s-au chinuit ore bune să-i scoată de sub ruine. Cei trei au fost duși în spitale diferite, iar fetița a murit, la scurt timp, după ce a ajuns acolo, medicii n-au mai reușit să facă nimic pentru ea.

Martina se află în stare gravă în spitalul Regional Towers din Ancona, iar soțul ei a fost internat în spitalul Mazzoni din Ascoli, suferind răni pe mai multe părți ale corpului, însă viața acestuia nu este în pericol. Bunicul fetiței, Massimo Piermarini, a fost printre primele persoane care au ajuns miercuri, în zorii dimineții, în regiunea afectată, pentru a se asigura că familia fiului său este în siguranță. „Rudele nu au vrut să mă lase să vin, spunând că e periculos, dar le-am zis că nu-mi pasă. Trebuia să dau de ei, însă, din păcate, pentru fetiță medicii nu au mai avut ce să facă”, a spus îndurerat bunicul.

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."