Mergi direct la conținut »
O mașină de poliție a produs un accident în sectorul 5. Care sunt acuzațiile martorilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O mașină de poliție a produs un accident în sectorul 5. Care sunt acuzațiile martorilor

O mașină de poliție a fost implicată într-un accident rutier în sectorul 5, în dimineața zilei de luni, 20 august. Martorii susțin că agenții ar fi trecut pe roșu și au aprins girofarurile abia după impact, deși Brigada Rutieră a Capitalei susține contrariul.

Doi poliţişti au fost răniţi, din cei patru aflați în autospeciala Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind transportaţi la Spitalul Universitar din Capitală pentru îngrijiri medicale.

Martorii susţin că autoturismul ar fi intrat într-o intersecţie de pe Calea 13 septembrie pe culoarea roșie a semaforului, fără semnale luminoase sau acustice, lovind un autoturism marca BMW, înmatriculat în Giurgiu.

În acesta se aflau cinci persoane, șoferul de 42 de ani, soția sa și cei trei copii ai săi, dar – din fericire – nimeni nu a fost rănit.

Brigada Rutieră a Capitalei, citată de Digi 24, a precizat, însă, tot în această dimineaţă, că semnalele erau pornite atunci când vehiculul a trecut pe roşu.

Declarații:

Martor: Domnii poliţişti veneau din partea cealaltă, două maşini de poliţie au fost şi băiatul venea de-aici pe culoarea verde şi domnii poliţişti au intrat în băiatul ăsta. Ăştia care n-aveau semnalele aprinse au intrat în intersecţie şi l-au lovit pe domnul cu maşina de Giurgiu şi mai era un echipaj în spatele lor care avea semnalele şi sirenele aprinse, dar a fugit. După ce s-a produs accidentul i-a zis unul „Băi, deschide!”. „Deschide, băi, luminile” şi a dat drumul la luminiţele alea.

Șofer: Imediat lângă mine, în partea stângă, a mai fost un autoturism care a trecut un pic înaintea mea şi după ce a trecut acel autoturism, am pătruns în intersecţie şi m-am trezit pocnit în lateral stânga şi am fost proiectat aici pe trotuar. Sigur erau pe roşu pentru că de pe şoseaua de unde au venit erau două coloane de maşini care aşteptau la roşu. Nu aveau semnale. M-am dus în spate să văd ce s-a întâmplat cu copiii, toţi am văzut că sunt bine, după aceea cum m-am întors la maşină am văzut-o cu semnalele pornite.

În urma accidentului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

O altă mașină a Poliției a fost implicată, marți, 14 august, într-un accident pe strada 1 Mai din Capitală.

  • FOTO – Captură video RTV

Citește și: VIDEO/ Ce aşteptări au românii când vin la Mamaia şi ce primesc, de fapt


 

Close
Închide
  Close