MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 09:49

O nouă lovitură pentru Elena Udrea! Fiscul a demarat procedura de recuperare a prejudiciului în dosarul „Gala Bute”

Distribuie

ANAF a demarat procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape 3 milioane de euro în dosarul în care a fost condamnată Elena Udrea, au declarat surse din cadrul Fiscului, pentru G4Media.ro. Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare și obligată la plata prejudiciului şi restituirea mitelor primite.

ANAF a trimis notificări şi somaţii la domiciliul din cartea de identitate a Elenei Udrea, însă toate s-au întors deoarece fostul ministru nu a autorizat pe nimeni să îi primească corespondenţa, au declarat aceleași surse, pentru G4Media.ro.

ANAF l-a contactat pe unul din avocații Elenei Udrea, care a promis că „sună el mai târziu”, în timp ce un alt avocat s spus că a avut contract cu fostul ministru doar pentru reprezentare în faţa instanţei, nu şi a Fiscului.

Fiscul a mai declanșat și procedura de evaluare a proprietăţilor Elenei Udrea aflate sub sechestru în acest dosar. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Elena Udrea la Parlament în ianuarie 2017, ea deţine aproape 14 hectare în comuna Sohatu, alte peste 14 ha în Săruleşti, aproape 2 ha la Nana şi alte 11 ha în comuna Gurbăneşti din judeţul Călăraşi.

Elena Udrea se află în acest moment încarcerată într-o închisoare din Costa Rica fiind reținută de Interpol, care a decis arestarea preventivă a fostului ministru al Turismului pe o perioadă de două luni.

Pe 5 octombrie, Elena Udrea a contestat decizia instanței din Costa Rica.


CITEȘTE ȘI: 

Cât de buni sunt românii când ajung într-un mediu sănătos! La 23 de ani, angajată la The New York Times!

 

Citește mai multe despre ANAF, Fisc și gala bute pe Libertatea.

Comentarii