Mergi direct la conținut »
O nouă taxă auto va intra în vigoare la începutul anului viitor. „Nu se va ține cont numai de norma de poluare”
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > O nouă taxă auto va intra în vigoare la începutul anului viitor. „Nu se va ține cont numai de norma de poluare”

O nouă taxă auto va intra în vigoare la începutul anului viitor. „Nu se va ține cont numai de norma de poluare”

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, joi seară, că o nouă taxă auto va intra în vigoare la începutul anului viitor. "Nu se va ține cont numai de norma de poluare", a mai spus ministrul. 

„Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a spus Grațiela Gavrilescu, la Antena 3.

Ministrul Mediului a mai spus că noua taxă auto nu va ține cont numai de norma de poluare.

„Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a explicat Grațiela Gavrilescu.

România a instituit în 2007 taxa de primă înmatriculare, iar apoi denumirea și modul de calcul au fost schimbate în taxă de poluare și timbru de mediu. Taxa auto a fost declarată ilegală, iar statul pus să returneze sumele încasate. Cei interesați au avut un an de zile la dispoziție pentru a depune actele necesare.

Termenul pentru depunerea cererilor de restituire a taxei auto a expirat pe 31 august.

Foto: Hepta


CITEȘTE ȘI: 

Povestea de groază a fetei care a reușit să scape de furia criminalei de la metrou. Magdalena Șerban a împins-o de trei ori în timp ce trenul intra în stație

Close
Închide
  Close