Mergi direct la conținut »
O petrecere devenită virală pe rețelele de socializare a fost oprită chiar de primarul orașului. 8.000 de oameni veneau la eveniment
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O petrecere devenită virală pe rețelele de socializare a fost oprită chiar de primarul orașului. 8.000 de oameni veneau la eveniment

O petrecere devenită virală pe rețelele de socializare a fost oprită chiar de primarul orașului. 8.000 de oameni veneau la eveniment

O petrecere devenită virală pe rețelele de socializare a fost oprită chiar de primarul orașului, de teamă că evenimentul va degenera în violențe. O adolescentă de 15 ani din Olanda și-a invitat prietenii la ziua ei de naștere printr-un mesaj postat pe Snapchat. Un prieten a postat însă invitația și pe Facebook, iar de aici lucrurile nu au mai putut fi oprite. Peste 8.000 de oameni au anunțat că vor veni la petrecere, în condițiile în care micul orășel are doar câteva sute de locuitori. În acest condiții, primarul orașului a interzis petrecerea, iar copila a plecat de acasă, de tema unor repercursiuni.

De Mihai Niculescu,

Evenimentul a avut loc în orașul olandez Katwijk, unde planurile adolescentei pentru ziua ei de naștere s-au transformat într-un adevărat coșmar, când invitația ei s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă, angrenând din ce în ce mai mulți oameni.

„Vineri, petrecere la mine acasă, toată lumea este binevenită. Dacă veți participa, vă rog să mă anunțați și să îmi spuneți dacă mai aduceți pe cineva”, a scris adolescenta pe Snapchat, potrivit BBC News..

Mesajul a ajuns apoi pe Facebook, și pe alte rețele de socializare, cu titlul „Petrecere! În Katwijk”.

Acum, primarul din Katwijk a interzis organizarea evenimentului, de teama unui nou protest violent, iar adolescenta s-a ascuns și nu mai iese din casă, de teama unor repercusiuni.

„E ca un rollercoaster toată situația. Nepoata mea a fost mutată din casa în care locuiește și dusă în altă parte. Lucrurile au scăpat de sub control”, a spus unchiul adolescentei, potrivit Digi24.

În Katwijk locuiesc doar câteva sute de oameni, așa ca atunci când peste 8.000 de oameni au spus că vor participa, iar alți 20.000 s-au declarat interesați de acest eveniment, poliția și autoritățile locale au decis să acționeze.

„Nu va fi nicio petrecere în Katwijk”, a spus primarul, adăugând că cei care vor merge vineri în orășelul olandez cu intenții rele vor fi opriți.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

În septembrie 2012, un caz asemănător a adunat în orașul Haren o mulțime de 4.000 de oameni, iar totul s-a transformat într-un protest violent, aplanat cu greu de forțele de ordine. Petrecerea a fost numită „Project H Haren”, după un film de la Hollywood despere o petrecere scăpată de sub control.

Și în România, a existat un caz asemănător, când o adolescentă a invitat pe toată lumea, din greșeală, la ziua ei. ”Ziua Izabelei” a devenit virală, în 2015.


Citește și: VIDEO/ Vedetele autohtone, pedepsite pentru năzbâtiile din copilărie. Au primit nuiaua în ghete!


 

Close
Închide
  Close