Mergi direct la conținut »
Declarația uluitoare a unei românce care a fost prinsă la furat în Manchester. I s-a părut "prea greu să muncească"!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Declarația uluitoare a unei românce care a fost prinsă la furat în Manchester. I s-a părut "prea greu să muncească"!

Declarația uluitoare a unei românce care a fost prinsă la furat în Manchester. I s-a părut „prea greu să muncească”!

Maria Spirache, o româncă de 20 de ani, a fost arestată în Marea Britanie, fiind acuzată de mai multe furturi pe care le-a comis în decurs de 10 zile în centrul orașului Manchester. Tânăra a fost condamnată la 32 de luni de închisoare. 

De Răzvan Mihalașcu,

Românca a declarat în instanță că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, motiv pentru care s-a apucat de furat. Împreună cu o femeie, Maria Spirache este acuzată că își alegea victimele din cafenele, magazine sau restaurante.

Ținte erau adesea persoane în vârstă sau cu mobilitate redusă, relatează Manchester Evening News.  Potrivit anchetatorilor britanici, Spirache este acuzată că a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani. De asemenea, ar fi prădat și un bărbat aflat la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

Românca a furat de la un student suma de aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese timp mai mai multe luni, din două locuri de muncă part-time, pentru a-și putea plăti studiile.

Manchester Evening News scrie că românca și complicele ei se foloseau de tactici bine puse la punct pentru a distrage atenția victimelor. Mai mult, tânăra și femeia cu care ar fi comis furturile se dădeau drept membre ale unei organizații caritabile.

Maria Spirache a pledat vinovată pentru cele nouă capete de acuzare. Românca a fost condamnată la 32 de luni de închisoare.

În schimb, a doua femeie nu a fost prinsă încă de polițiștii britanici.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Potrivit presei britanice, tânăra a fost prinsă pe 29 ianuarie, în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin. Polițiștii au descoperit în geanta ei produse în valoare de 239 de lire sterline, pe femeia le furase pentru nepotul ei din România.

Săptămâna trecută, doi români din Marea Britanie au fost condamnați pentru sclavie, după ce au obligat un conațional să trăiască sub scări și îi dădeau doar 1 liră pe zi pentru mâncare.

sursă foto: GMP /  Manchester Evening News


Citește și:

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: „Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Close
Închide
  Close