MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

UPDATE | O școală din Nigeria s-a prăbușit. Cel puțin 10 copii au murit. Mulți elevi sunt prinși sub dărâmături

Distribuie

O clădire de trei etaje în incinta căreia se află o şcoală s-a prăbuşit miercuri în Ita Faji, Lagos, Nigeria. În momentul incidentului, s-ar fi aflat în incintă mai mult de 100 de elevi, notează BBC.

UPDATE 19:45: Cel puțin zece copii au murit. Alte câteva zeci de persoane sunt prinse sub dărâmături.

Clădirea prăbușită era listată pentru demolare, au declarat autoritățile pentru BBC.


Echipele de salvare au scos mai mulți copii răniți din moloz. Operațiunile de salvare continuă, iar autoritățile se așteaptă să fie vorba de mai multe victime.

Din primele informații, opt copii au murit în urma incidentului. Cauza prăbușirii clădirii nu este deocamdată cunoscută, potrivit bbc.com.

Ibrahim Farinloye, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Gestionare a Situațiilor de Urgență, a declarat că prăbușirea s-a produs la ora locală 10:00.

Operațiunea de salvare continuă în Nigeria

„Suntem de părere că mai mulți oameni, inclusiv copii, sunt prinși în acest moment sub dărâmături”, a spus el. Aproximativ 40 de elevi au fost salvați până acum.

Incidentele de acest gen sunt frecvente în Nigeria, din cauza materialelor de proastă calitate folosite la construirea clădirilor. În anul 2016, peste 100 de persoane au murit în urma prăbușirii unei biserici în sud-estul țării.

Videoclipul de mai jos conține imagini care vă pot afecta emoțional!

Foto: EPA


COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!


 

Comentarii