De Cristina Sterian,

„Un bărbat ne-a sesizat despre faptul că ar fi auzit plânsete de copil din wc ul aflat în spatele curții. Imediat, polițiștii au mers însoțiți de un echipaj SMURD și de un echipaj de pompieri, aceștia reușind să recupereze din wc un copil nou născxut în viață”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, comisar șef Gabriela Costin.

Misiunea pompierilor a fost extrem de dificilă, pe viață și pe moarte.

„Pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătrați. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebelușul proaspăt născut”, precizează reprezentanții ISU Galați.

În urma anchetei, polițiștii au aflat că bebelușul abia venise pe lume. Oamenii legii trebuie să afle acum dacă cea care i-a dat viață micuțului a vrut să-și omoare pruncul ori a fost vorba despre un accident. Însă în acest moment se conturează ipoteza unei încercări a mamei de a scăpa de nou născut.

Pentru a avea tabloul complet al cazului, anchetatorii trebuie să dispună efectuarea unei expertize psihiatrice a mamei. În acest moment, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală a noului născutului săvârșită de către mama, însă dacă în urma expertizei se va constata că aceasta era în depresie post partum, pedeapsa va fi mai blândă.

În acest moment, bebelușul salvat de pompieri este în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Galați. Medicii fac eforturi să îl țină în viață, pronosticul fiind însă rezervat.

Mama care a încercat să își ucidă pruncul este internată și ea la Spitalul din Târgu Bujor și va fi audiată de polițiști, atunci când starea de sănătate îi va permite acest lucru. Femeia mai are 9 copii, toți aflați sub măsuri de protecție. Un al 10 copil i-a murit într-un incendiu.


Citește și: 

Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea