AMCHAM consideră inoportună înlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri, România fiind singura ţară membră a Uniunii Europeane care ar aplica acest tip de impozitare.

”Un asemenea mecanism se aplică în general ca o procedură de simplificare fiscală pentru microîntreprinderi şi IMM-uri. Mai mult, măsura propusă contravine noi directive europene în dezbatere publică, Common Consolidated Corporate Tax Base – CCCTB, plasând astfel România în afara tendinţelor nucleului dur al UE”.

Citește și: Fiul lui Victor Ponta s-a accidentat grav la un meci de rugby. A suferit un traumatism cranian

AMCHAM critică şi eventuala introducere a impozitului pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice, apreciind că un astfel de mecanism nu este absolut deloc fezabil în prezent, în condiţiile în care   situaţia precară a infrastructurii informatice a ANAF face imposibilă implementarea şi aplicabilitatea acestui tip de impozitare.

Măsurile din noul Program de guvernare creează senzația de criză și reflectă o adevărată disperare privind situația colectării la bugetul de stat, a declarat vineri și Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Citește și: EXCLUSIV/ Ce ne așteaptă: curcubeul de măsuri al noului program de guvernare are un viitor negru

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase