Mergi direct la conținut »
Obama a recunoscut care care a fost cea mai mare greşeală a lui în timpul mandatului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Obama a recunoscut care care a fost cea mai mare greşeală a lui în timpul mandatului

Obama a recunoscut care care a fost cea mai mare greşeală a lui în timpul mandatului

Preşedintele SUA, Barack Obama a mărturisit într-un interviu la Fox News, duminică, că cea mai mare greşeală a lui, în calitate de şef de stat, a fost lipsa unui plan după intervenţiile militare din Libia, ce au rezultat cu uciderea lui Gadhafi.

„Probabil cea mai mare greşeală a mea a fost să nu concep un plan după ce am luat decizia de a interveni cu forţe militare în Libia”, a declarat Barack Obama.
Aceasta nu este prima dată când preşedintele SUA a vorbit despre Libia şi intervenţia NATO în statul nord-african, acţiune ce a rezultat cu uciderea lui Muammar Gadhafi în octombrie anul trecut, la câteva luni de la prima intervenție a Alianței, potrivit CNN.
În cadrul unui alt interviu, publicat luna trecută în „The Atlantic”, Obama i-a spus jurnalistului Jeffrey Goldberg că primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, a devenit „distras de o serie de alte lucruri” după operaţiunea militară din Libia. Cu toate că Obama este de părere că intervenţia NATO a decurs cât de bine s-a putut, acesta susţine că Libia a ajuns „un dezastru”.

Close
Închide
  Close