Mergi direct la conținut »
Un oficial francez de rang înalt a fost arestat pentru spionaj în favoarea Coreei de Nord
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un oficial francez de rang înalt a fost arestat pentru spionaj în favoarea Coreei de Nord

Un oficial francez de rang înalt a fost arestat pentru spionaj în favoarea Coreei de Nord

Un înalt funcționar din Senatul francez a fost arestat sub suspiciunea de spionaj pentru Coreea de Nord, spun surse judiciare, citate de BBC Newws.

Benoît Quennedey a fost arestat duminică seara pentru „colectarea și transmiterea informațiilor către o putere străină”, spun oficiali ai Parchetului din Paris.

Suspectul este interogat de serviciile de informaţii, care încearcă să stabilească dacă acesta a furnizat într-adevăr informaţii confidenţiale regimului nord-coreean.

Bărbatul era responsabil de chestiuni administrative şi financiare în cadrul direcţiei pentru arhitectură şi patrimoniu a Senatului.

Preşedinţia camerei superioare a parlamentului francez nu a comentat informaţiile.

Anchetarea lui Quennedey a început în martie.

Funcționarul era absolvent al prestigioasei Şcoli naţionale pentru administraţie ENA și a călătorit în peninsula coreeană, fiind preşedintele Asociaţiei de prietenie franco-coreeană.

Casa sa din Paris și cea a părinților săi de lângă Dijon au fost percheziționate, scrie presa franceză.


Citește și: VIDEO/ Mica Românie de la Cercul Polar. Comuna fără poliție unde locuiesc 400 de români și femeia care s-a transformat din protestatar în politician


 

Close
Închide
  Close