Mergi direct la conținut »
Olguța Vasilescu, despre un dosar în care ar fi vizată: Nu va faceți iluzii, este o nouă "bomba" care o să se fâsâie repede
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Olguța Vasilescu, despre un dosar în care ar fi vizată: Nu va faceți iluzii, este o nouă "bomba" care o să se fâsâie repede

Olguța Vasilescu, despre un dosar în care ar fi vizată: Nu va faceți iluzii, este o nouă „bomba” care o să se fâsâie repede

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, scrie, pe Facebook, că noul dosar în care ar fi vizată este “o nouă «bombă» care o să se fâsâie repede”, pentru că nu are legătură cu vreo "agățare în dosarul Tel Drum", ci este doar o plângere penală a unui inspector de la ISC Dolj că pe un bulevard din Craiova s-a lucrat fără autorizație de construcție.

„«Ministrul Muncii vizat într-un dosar penal cu finanțări ilegale, pe fonduri europene», «Olguța agățată într-un dosar Teldrum» etc. Titluri de azi… Nu va faceți iluzii, că e o nouă „bombă” care o să se fâsâie repede”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook, după ce presa a relatat că procurorii craioveni au declinat la Parchetul General dosarul Tel Drum, în care anchetau circumstanțele în care au fost realizate lucrări fără autorizație într-un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro, iar motivul ar fi că Olguța Vasilescu, care ar face obiectul dosarului, a devenit între timp deputat și ministru.

Ministrul Muncii susține că nu este vorba de vreun dosar legat de Tel Drum, ci de o plângere a unui inspector de la Inspectoratul de Stat în Construcții Dolj, care a reclamat că pe un bulevard s-a lucrat fără autorizație de construcție.

“Autorizația a existat până la încheierea contractului de finanțare și nici nu s-ar fi putut demara lucrări de construcție în lipsa ei, pentru ca nu s-ar fi putut elibera fondurile europene altfel. De altfel, alți inspectori ISC au semnat la toate fazele determinante, mai puțin ultimul care a semnat o plângere la parchet. S-a lucrat după un proiect tehnic licitat înainte să fiu eu primar, constructorul executând exact lucrările licitate. Nimic altceva! Furtună într-un pahar cu apă, un dosar care se poate soluționa maxim cu o amendă. Eu zic că nici pe aceea nu o va lua cineva din Primăria Craiova…”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Jurnaliștii de la Gazeta de Sud au scris că procurorii craioveni au declinat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dosarul penal în care anchetau circumstanțele în care firma Tel Drum a executat lucrări fără autorizație pe strada Râului din municipiul Craiova, în cadrul unui proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro, iar motivul este că „persoana care face obiectul dosarului“, Lia Olguța Vasilescu, a devenit între timp deputat și ministru. Aceștia susțin că, potrivit PICCJ, în dosar se fac acte de urmărire penală „in rem“, cauza aflându-se în lucru la procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică.

Citește și: https: Kovesi: „A mai existat un dosar Tel Drum închis în 2010 prin clasare. Am investigat informațiile obținute după 2013”

 

Close
Închide
  Close