Totuși, unii cercetători se declară rezervați cu privire la această metodă, având în vedere că nu există un tratament clar împotriva COVID-19, chiar dacă sunt medicamente care îi ajută pe pacienți în vindecarea lor.
Cealaltă tabără, adică cei care susțin astfel de teste – human challenge trials – susțin că riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19 la cei tineri și sănătoși sunt minime, în vreme ce beneficiile aduse societății sunt mari.
Luni, consultanții OMS vor analiza planurile pentru acest tip de teste și vor discuta aspectele tehnice ale modului în care vor avea loc.
Studiile sunt programate să înceapă în luna ianuarie, la o unitate de carantină din estul Londrei, și vor fi finanțate de guvernul Marii Britanii.
Voluntarii din cadrul studiului vor fi vaccinați, iar la o lună distanță vor fi infectați cu o doză de SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala Covid-19, în condiții controlate.
Aproximativ 2.000 de potențiali voluntari s-au înscris pentru aceste teste de încercare în Marea Britanie.
Metoda tradițională de testare clinică presupune zeci de mii de participanți în ultima fază, iar cercetătorii ar avea greutăți în a atrage destule persoane în studiile făcute pentru mai multe vaccinuri.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!