Mergi direct la conținut »
VIDEO | "Omul-lup" povestește cum a fost atunci când a auzit pentru prima oară radioul. A încercat ”să scoată vocile” din aparat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | "Omul-lup" povestește cum a fost atunci când a auzit pentru prima oară radioul. A încercat ”să scoată vocile” din aparat

VIDEO | „Omul-lup” povestește cum a fost atunci când a auzit pentru prima oară radioul. A încercat ”să scoată vocile” din aparat

Abandonat pe când era doar un copil, Marcos Rodriguez Pantoja a supraviețuit timp de 15 ani, izolat de societate, alături de lupi, în Sierra Morena, Spania. El a acceptat cu greu viața modernă a oamenilor și își amintește că prima dată când a auzit un aparat de radio pus în funcțiune a crezut că persoanele pe care le auzea vorbind "erau blocate în interiorul cutiei metalice".

The Guardian arată că întâmplarea avut loc în 1966. Marcos s-a trezit brusc din somn la auzul unei conversații, deși nu era nimeni în cameră. S-a dat jos din pat și s-a apropiat de aparatul dinspre care veneau vocile, însă nu a găsit „nicio posibilitate de a-i scoate pe captivii din interior”.

Apoi, în naivitatea sa, omul a început să urme la aparatul de radio. „O să vă scot de acolo”, așa țipa Marcos. Avea doar 20 de ani când s-a întâmplat episodul, iar el tocmai fusese din munți, după ce și-a petrecut sfârșitul copilăriei și aproape toată adolescența alături de lupi.

Imediat după ce a fost salvat de Garda Civilă, Marcos Rodriguez a fost înscris într-un program de integrare socială, însă viața nu a fost deloc ușoară. A fost bătut, înșelat și abuzat de semenii săi. Totuși, în satul Rente, însă, și-a regăsit liniștea.

Bătrânul a recunoscut că a încercat de nenumărate ori să se întoarcă în munți, însă a pierdut legătura pe care o avea cu natura. Lupii nu îl mai recunosc ca fiind „unul de-al lor”.

„Știu că sunt acolo, în sălbăticie, îi aud, dar nu mai este atât de ușor să fii în preajma lor. Îi chem, ei răspund, însă nu se mai apropie de mine. Mi s-a schimbat mirosul”, a mai adăugat Marcos pentru publicația spaniolă.


CITEȘTE ȘI: FOTO/ Irina Tănase, iubita lui Dragnea, ţinută ca a lui Meghan Markle. Rochia ducesei de Sussex costă 1.350 de lire


FOTO: CAPTURĂ VIDEO BBC

Close
Închide
  Close