Mergi direct la conținut »
Operație pe cord, fără anestezie. Pacientul: un bărbat de 88 de ani, care a fost hipnotizat!
Ştiri Libertatea > Ştiri > Operație pe cord, fără anestezie. Pacientul: un bărbat de 88 de ani, care a fost hipnotizat!

Operație pe cord, fără anestezie. Pacientul: un bărbat de 88 de ani, care a fost hipnotizat!

Caz medical incredibil în Franţa, acolo un pacient în vârstă de 88 de ani a suferit o intervenţie pe cord fără anestezie.

De Dana Aramă,

Gerard Courtois, un bărbat de 88 de ani din Franţa, a fost operat pe cord fără anestezie. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Spitalul Universitar din oraşul Lille. În loc să fie anesteziat local sau general, aşa cum se obişnuieşte la orice intervenţie chirurgicală, pacientul a fost hipnotizat de o asistentă special pregătită în acest sens.

Octogenarul a fost operat pentru înlocuirea valvei aortice. Gerard Courtois a fost hipnotizat în loc să fie anesteziat pentru că persoanele cu vârstă înaintată ar putea fi foarte sensibile la efectele secundare ale unor medicamente precum morfina.

„Uneori, aceşti pacienţi sunt mai sensibili la medicamentele care le sunt injectate pentru anestezie, acestea putând duce la stări de confuzie. Cu hipnoza, pacientul îşi revine imediat”, a explicat profesorul Arnaud Sudre, de la Spitalul Universitar din Lille.

Operaţia prin care a trecut francezul a durat aproape o oră. În timpul operaţiei, acesta ar fi uitat cu totul ce se întâmplă. Potrivit presei locale, Gerard Courtois ar fi adormit fără să-şi dea seama în timp ce vorbea despre pasiunea pe care o are pentru călătorii şi despre vizitele pe care le-a făcut alături de soţia sa în Egipt, Thailanda, Tunisia şi Turcia.

La 48 de ore după ce a trecut prin respectiva intervenţie chirurgicală, octogenarul se simte foarte bine.


Citeşte şi: VIDEO/ Povestea familiei de bucureşteni care s-a mutat în sălbăticia Apusenilor: „Dacă eşti bogat spiritual, nu ai nevoie de foarte mult cash în portmoneu”


 

Close
Închide
  Close