Mergi direct la conținut »
UPDATE. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se votează joi, în plenul Parlamentului. Iordache: E o bătaie de joc, parlamentarii noştri vor pleca deja în vacanţă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se votează joi, în plenul Parlamentului. Iordache: E o bătaie de joc, parlamentarii noştri vor pleca deja în vacanţă

UPDATE. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se votează joi, în plenul Parlamentului. Iordache: E o bătaie de joc, parlamentarii noştri vor pleca deja în vacanţă

Reprezentanții partidelor care susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, au depus, vineri dimineață, la Parlament moțiunea "Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României". Moţiunea se va citi luni, în plenul comun iar dezbaterea şi votul vor avea loc joi, a stabilit conducerea Parlamentului, într-o şedinţă convocată în grabă, vineri după-amiază. PSD intenţionează să boicoteze şedinţa în care se votează moţiunea, astfel încât Opoziţia să nu reuşească să atingă cvorumul pentru desfăşurarea dezbaterii.

UPDATE ora 15.10 Birourile reunite ale celor două Camere au stabilit ca citirea moţiunii de cenzură să aibă loc luni, în plenul comun, iar dezbaterea şi votul, joia viitoare.

Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei din partea PSD a spus că moţiunea de cenzură va fi citită luni, la ora 16.00.

„Probabil se va finaliza cu această pseudomoţiune joi”, a mai spus el, arătând că demersul Opoziției este ”o bătaie de joc” și că cea mai mare partea a parlamentarilor PSD vor pleca în vacanță încă de miercuri, înainte de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

„Dacă tot au depus atât de târziu și în bătaie de joc această moțiune, nici nu își doresc să treacă. În Birourile Permanente a venit azi un singur reprezentant al Opoziției. modul în care tratezi așa și demonstrezi că nu te interesează, clar că nu îi dorești să treacă. Să vedem dacă vor avea voturi măcar câte semnături (…) Cred că cea mai mare parte a colegilor de la PSD miercuri, după votul final, vor pleca acasă”, a declarat Iordache.

Despre o posibilă boicotare a şedinţei în care se votează moţiunea, Florin Iordache a spus: „Va fi o decizie luni, în şedinţa grupurilor. Dacă tot au depus în bătaie de joc, atât de târziu, nici ei nu doresc să treacă, astăzi, în BPR-uri, am găsit decât un singur coleg de la Opoziţie…”, a spus el.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Există riscul ca Opoziţia să nu reuşească să atingă cvorumul de şedinţă, dacă PSD şi ALDE decid să boicoteze şedinţa în care se dezbate moţiunea şi să nu se prezinte la Parlament.

Tradiţional, parlamentarii lucrează până miercuri, iar joia pleacă în circumscripţiile electorale.

UPDATE ora 11:10: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că moţiunea de cenzură reprezintă un test important atât pentru Opoziţie, cât şi pentru Putere şi ar fi „chiar ciudat” să se renunţe la acest instrument.

„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere”, a afirmat Iohannis.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

UPDATE ora 10:13: Deputații PNL, PMP și USR au depus, vineri dimineață, moțiunea de cenzută împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după această dată 2021.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte


Documentul, semnat de 163 de parlamentari, urmează să fie depus în această dimineață, pentru a avea timp să fie înregistrat și să fie citit luni în plenul reunit al Legislativului, iar joi să fie votat.

Moţiunea de cenzură este cel mai important instrument pe care partidele de opoziţie îl au la îndemînă pentru a sancţiona un Guvern. Anunţăm această moţiune şi o vom înregistra, astfel încât să dejucăăm un nou plan abuziv pe care PSD şi ALE îl au de a arunca în derzoriu această moţiune, de a comasa toate termenele, astfel încât votul final să fie dat lunea viitoare, sperând că vor avea liber la furat pentru ordonanţa privind amnistia şi graţierea”, a spus, miercuri, Raluca Turcan.

Cu privire la moțiune, preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat că „moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii pentru cabinetul pe care îl conduce vizavi de moţiunea de cenzură pe care Opoziţia intenţionează să o depună vineri şi a subliniat că un astfel de gest, cu două săptămâni înainte de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, „dă un semnal care nu cred că ne face bine”.


Citește și: Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!


 

Close
Închide
  Close