Mergi direct la conținut »
Opt persoane, anchetate în cazul tânărului ucis de poarta căzută peste el la Timișoara în timpul unei furtuni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Opt persoane, anchetate în cazul tânărului ucis de poarta căzută peste el la Timișoara în timpul unei furtuni

Opt persoane, anchetate în cazul tânărului ucis de poarta căzută peste el la Timișoara în timpul unei furtuni

Opt persoane sunt anchetate în cazul tânărului ucis de poarta căzută peste el la Timișoara. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au opt suspecți în cazul tragediei petrecute anul trecut, în toamnă, când un tânăr de doar 24 de ani a murit strivit de poarta de intrare în oraș, în timpul unei furtuni care a devastat vestul țării. În acest caz, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă și infracțiune la legea construcțiilor.

De Raluca Diaconu,

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara se lucrează de câteva luni la dosarul penal deschis după tragedia din septembrie 2017. Procurorii au audiat mai multe persoane și au conturat o listă de opt suspecți, care sunt cercetați pentru ucidere din culpă și pentru infracțiuni la legea specială, legea construcțiilor.

„În dosar se efectuează urmărirea penală față de persoane, având 8 suspecți cercetați pentru săvârșirea a două infracțiuni: ucidere din culpă și infracțiune la legea specială, legea construcțiilor”, ne-au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În 17 septembrie 2017, un tânăr de 24 de ani a murit la Timișoara după ce pe mașina pe care o conducea a căzut poarta de intrare în oraș, construcție care fusese „estetizată” de Primăria Timișoara în urmă cu doi ani.

Municipalitatea a investit peste 50.000 de euro în modernizarea acesteia, care s-a făcut cu beton armat și beton aparent la bază. Pe poartă stătea scris „Timisoara, orasul declansarii revolutiei romane din Decembrie 1989”.

La începutul lui noiembrie 2017, Primăria Timișoara a fost obligată să demoleze elementele estetice de la poarta de intrare identică celei care l-a ucis pe tânăr în timpul furtunii din septembrie.

Un control al Inspectoratului de Stat în Construcții a stabilit că poarta nu ar fi fost foarte bine construită, astfel că instituția cerea de urgență măsuri de punere în siguranță la cealaltă poartă de intrare în oraș rămasă în picioare, cea de pe Calea Aradului.

Citește și: Câte E-uri se găsesc în crenvurști. Lista celor mai dăunătoare produse din România

Close
Închide
  Close