MENIU CAUTĂ
14 Iul. 2018 11:33

Opt turiști, salvați de la înec în Delta Dunării de polițiștii de frontieră

Distribuie

Opt turiști au fost salvați de la înec în Delta Dunării de polițiștii de frontieră, după ce au căzut dintr-o barcă. Oamenii au fost recuperați din apă și duși în siguranță în Portul Sulina, unde au primit îngrijiri medicale.

Incidentul a avut loc vineri după-amiaza, în Golful Musura, în apropiere de staţia meteo.

„În data de 13.07.2018, în jurul orei 16,30, poliţiştii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Sulina au fost sesizaţi telefonic de către un lucrător de la Staţia Meteo Sulina despre faptul ca în Golful Musura, în dreptul staţiei meteo, s-a răsturnat o ambarcaţiune cu mai multe persoane la bord. Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zona cu doua ambarcaţiuni rapide, conform procedurilor specifice în astfel de cazuri”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Turiștii au fost recuperați din apă de polițiștii de frontieră și au fost duși în siguranță în Portul Sulina. Medicii Serviciului de Urgență le-au acordat îngrijiri.

Cele opt persoane au vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani. Acestea se deplasau cu ambarcaţiunea în scop turistic.

Polițiștii de frontieră au luat legătura cu lucrătoiri Căpitaniei Portului Sulina, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.


Citește și AUDIO / DNA cercetează cazul ”camioanelor protejate”, investigat și de Libertatea! Înregistrările pe care nu le au procurorii


 

Citește mai multe despre barca, Delta dunarii, sulina și Tulcea pe Libertatea.

Comentarii