Mergi direct la conținut »
VIDEO, Adriana Nedelea LA FIX | Jurnalista Libertatea Adriana Oprea, despre modificările Codului Penal de care se bucură și criminalii și violatorii: „Parlamentarii nu s-au gândit niciun moment la victime, la copii, la femeile abuzate”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO, Adriana Nedelea LA FIX | Jurnalista Libertatea Adriana Oprea, despre modificările Codului Penal de care se bucură și criminalii și violatorii: „Parlamentarii nu s-au gândit niciun moment la victime, la copii, la femeile abuzate”

VIDEO, Adriana Nedelea LA FIX | Jurnalista Libertatea Adriana Oprea, despre modificările Codului Penal de care se bucură și criminalii și violatorii: „Parlamentarii nu s-au gândit niciun moment la victime, la copii, la femeile abuzate”

Referendumul anunțat de Iohanis presupune organizarea a încă unui scrutin. Dacă va trece referendumul, Parlamentul va trebui să modifice Constituția.

Ce a declarat joi seară, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Cum se bucură de modificarea Codului Penal pedofilii condamnaţi şi violatorii rămaşi în libertate

Unii dintre chiriași aplaudă frenetic modificările Codului Penal și se pregătesc de eliberare. Bucuria lor este motivată de modificările Codului Penal, care se îndreaptă către promulgare. Poate cu un popas la CCR. De exemplu, un pedofil care abuzează un copil ar putea fi liber după 3 ani și jumătate. Cum de s-a ajuns aici?

Jurnalista de investigații Adriana Oprea descrie mecanismele prin care politicienii fac bine celor din spatele gratiilor. Și care sunt celalate categorii de infractori care stau cu ochii pe Monitorul Oficial.

„Codul Penal este unul și același pentru toată lumea, deci modificările nu vor produce efecte doar pentru cei cercetați sau condamnați pentru fapte de corupție, ci pentru toți infractorii. Agresorul de copil eliberat după 3 ani și jumătate este într-o ipoteză fericită, pentru că am luat în calcul maximul pedepsei prevăzute de Codul Penal

Pedepsele primite de abuzatorii de copii sunt ridicol de mici și în general ei primesc pedeapsa cu suspendarea.

Ar fi trebuit schimbate toate aceste anomalii din Codul Penal. De exemplu: actul sexual cu un minor care nu a împlinit 13 ani este pedespit cu închisoare de la 2 la 7 ani. Dacă victima are 13 ani, deci este elev în clasa a șasea, pedeapsa este închisoare de la 1 la 5 ani. Toate aceste pedepse se încadrează în condiția executării cu suspendare. Deci ei nici măcar nu fac pușcărie.

Inclusiv criminalii pe viață puteau, după 20 de ani să ceară, eliberarea condiționată. Acum termenul a fost redus la 15 ani.

Parlamentarii nu au luat în calcul acești infractori. Cel mai mai grav: nu s-au gândit niciun moment la victime, la copii, la persoanele tâlhărite, la femeile care cad victimă abuzatorilor.

Există o principală de beneficiari: cei condamnați sau cercetați pentru fapte de corupție. Dar în acest război există victime colaterale, victime ale altor tipuri e infracțiuni”

Mica Românie din Spania

Reportaj exlusiv Libertatea. 30.000 de români s-au mutat în Castallon din anul 2000 și până astăzi. Planul era să facă bani, să se întoarcă în țară, dar au rămas acolo. Aproape jumătate din imigranții din Castellon sunt români.

Românii au aici o biserică ortodoxă, un consulat, mai multe magazine, carmangerii, restaurante, patiserii românești, iar pe stradă, la cafenele sau în mijloacele de transport în comun auzi tot timpul românește.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Poveștile românilor, scrie de jurnaliștii Elena Stancu și Cosmun Bumbuț, pe Libertatea.


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.


Citiți și:

Cum se bucură de modificarea Codului Penal pedofilii condamnaţi şi violatorii rămaşi în libertate! Oferta deputaţilor: iei 10 ani de închisoare, faci doar 5

Close
Închide
  Close