MENIU CAUTĂ
29 Apr. 2018 12:26

Orașul din România care îi impresionează pe străini: „Un oraș ca-n basme, parcă desprins din poveștile cu zâne”

Distribuie

România este de multe ori surprinzătoare pentru străinii care ajung în ţara noastră, mai ales că mulţi dintre ei nu cunosc prea bine ce le poate oferi ţara noastră. Nu de puţine ori, oraşele româneşti ajung să fie lăudate de cei care ajung să ne viziteze ţara.

'Eu vin dintr-o ţară unde asemenea locuri pur şi simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri, mii de ani de istorie… aşa ceva nu găseşti în Statele Unite', este textul scris de Amanda, o t o americancă pe blogul său după ce a vizitat acest oraş.

Tânăra a venit în ţara noastră, în urmă cu câţiva ani, şi a fost pur şi simplu uimită de frumuseţea locurilor. 'E un oraş cetate parcă desprins din poveştile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Sighişoara', mai spune Amanda pe blogul ei. De altfel, ea a mai scris un articol pe blogul ei, numit „De ce ar trebui să vizitezi România”.

Ea spune că ţara noastră este foarte frumoasă şi cu preţuri bune. În plus, Amanda, care este din statul american Ohio, punctează că a întâlnit mulţi oameni care ştiu să vorbească engleză, dar şi că nu a avut parte de aglomeraţie, ca în alte ţări.

Oraşul Sighişoara se află în inima Transilvaniei, în judeţul Mureş, pe malul Târnavei Mari, la 95 de kilometri de Sibiu. Este una din puţinele cetăţi medievale care sunt încă locuite, iar Centrul istoric al oraşului, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.


Citește și: LIVE VIDEO/ Pentru toți cei care n-au reușit să ajungă la mare de 1 Mai! Libertatea vă arată LIVE, 24 de ore din 24, ce se întâmpă la Mamaia și în Vama Veche


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii