MENIU CAUTĂ
10 Oct. 2017 11:55

Orașul unde apartamentele s-au scumpit cu aproape 80% față de 2014. HARTA PREȚURILOR apartamentelor din România

Distribuie

În ultimii ani, prețurile apartamentelor scoase la vânzare au crescut semnificativ în principalele orașe din România, ajungând să fie, în medie, cu 30,5% mai mari față de cea mai mică valoare consemnată de la declanșarea crizei până în prezent.

Astfel, dacă în decembrie 2014 un apartament cu 2 camere și o suprafață utilă de 45 de mp s-ar fi vândut cu 40.095 de euro, acum acesta a ajuns să coste 52.335 de euro.

Unde au crescut cel mai mult prețurile apartamentelor

Orașul în care s-a înregistrat cea mai semnificativă creștere a prețurilor este Cluj-Napoca, potrivit unui studiu Imobiliare.ro.

În prezent, prețul mediu solicitat aici de către proprietarii care vor să scoată la vânzare un apartament, fie el nou sau vechi, este cu 78% mai mare față de nivelul minim atins pe piața clujeană în ianuarie 2014.

Dacă la începutul anului 2014 puteai cumpăra un apartament cu 2 camere și o suprafață de 45 de mp cu suma de 36.810 euro, acum o proprietate similară se vinde cu 65.475 de euro.

Consultă aici anunțurile imobiliare pentru locuințe în Cluj-Napoca

O altă creștere semnificativă față de punctul minim al pieței s-a înregistrat în Timișoara. Aici prețurile au crescut de la 776 de euro/mp la 1.129 de euro/mp din octombrie 2012 și până în prezent.

Vestea bună este însă că Timișoara este singurul mare oraș cuprins în analiza Imobiliare.ro unde prețul apartamentelor a scăzut pe parcursul lunii trecute, chiar dacă doar cu 5 euro.

Consultă aici anunțurile imobiliare pentru locuințe în Timișoara

În Constanța, prețurile apartamentelor s-a scumpit față de decembrie 2013, perioadă în care a fost atins pragul de jos al pieței, cu 27%.

Consultă aici anunțurile imobiliare pentru locuințe în Constanța

Prețurile au crescut cu 21% în București și Brașov, față de februarie 2015, respectiv față de iulie 2014 – perioadele în care a fost atins pragul de jos al acestor piețe.

Consultă aici anunțurile imobiliare pentru locuințe în București

Consultă aici anunțurile imobiliare pentru locuințe în Brașov

Cum au evoluat prețurile apartamentelor vechi și noi în marile orașe

Pe parcursul lunii trecute, suma medie solicitată la nivel național pentru apartamentelor scoase la vânzare, fie ele vechi sau noi, a crescut cu aproape 2% față de finele lunii august, de la 1.141 de euro/mp la 1.163 de euro/mp.

HARTA PREȚURILOR APARTAMENTELOR (SEPTEMBRIE 2017)

Comentarii