Mergi direct la conținut »
Ororile trăite de copiii unui vrâncean care-i bătea cu bestialitate și îi trimitea la cerșit. Bărbatul a fost reținut, iar minorii au fost duși într-un centru
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ororile trăite de copiii unui vrâncean care-i bătea cu bestialitate și îi trimitea la cerșit. Bărbatul a fost reținut, iar minorii au fost duși într-un centru

Ororile trăite de copiii unui vrâncean care-i bătea cu bestialitate și îi trimitea la cerșit. Bărbatul a fost reținut, iar minorii au fost duși într-un centru

Un bărbat din Vrancea își bătea frecvent copiii și îi trimitea la cerșit. Vrânceanul a fost reținut și astăzi ar putea fi arestat, iar copiii au fost duși într-un centru unde primesc hrană, asistență socială și consiliere psihologică. Mama copiilor este plecată de mai mulți ani de acasă, iar autoritățile nu au reușit să dea de urma ei.

De Cristina Sterian,

Individul de 42 de ani, din comuna Cotești, era cunoscut ca un om violent, consumator de alcool și care se certa adesea cu toată lumea. Oamenii spun că își bătea copiii – un băiat de opt ani și o fată de 15 ani – pe care îi ținea adesea nemâncați, în mizerie și neîngrijiți. Cel mai grav este că îi trimitea la cerșit, iar în momentul în care asistentul social i-a vizitat pe copii unul dintre aceștia era plin de vânătăi și speriat.

Oamenii din sat se tem să vorbească prea mult despre bărbat, dar spun că individul, care este recidivist, și-ar fi agresat sexual fiica de 15 ani. De altfel, copila era foarte speriată si nu a vrut sub nicio formă să mai rămână în casa părintească, ci a dorit să meargă într-un centru alături de fratele său.

Numai tată nu poate fi numit. Un bărbat din localitatea vrânceană Cotești a fost reținut de polițiști după ce și-a maltrat propriii copii și i-a trimis la cerșit. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru violență în familie, rele tratamente amplicate minorului și exploatarea cerșetoriei.

Polițiștii din Cotești au intrat, sâmbătă, pe firul acestei povești dramatice, având informații că un bărbat din satul Budești, care obișnuiește să bea alcool peste măsură, își lovește frecvent copiii și îi trimite la cerșit.

Când au ajuns la locuința individului, oamenii legii l-au găsit pe unul dintre copii, un băiat de opt ani, plin de vânătăi și în condiții precare de trai.

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile
Recomandări

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile

Imediat, polițiștii au început cercetările și au anunțat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.

„Polițiștii Secției 5 Cotești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie de către un bărbat de 42 de ani, din comună. Ulterior, în cadrul dosarului penal, polițiștii au extins cercetările pentru rele tratamente aplicate minorului și exploatarea cerșetoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Potrivit polițiștilor, bărbatul este bănuit că în perioada decembrie 2017 – august și-ar fi agresat fizic cei doi copii de 8 și 15 ani și i-ar fi pus în mod frecvent să apeleze la mila cetățenilor pentru a cere bani.

În urma cercetărilor, polițiștii au ajuns la concluzia că cei doi minori, un băiat de opt si o fată de 15 ani, erau bătuți frecvent, iar tatăl lor nu le asigura un trai decent și sigur, condițiile din casă fiind precare.

A recunoscut că își maltrata copiii, dar spunea că nu îl ascultau

Mai mult decât atât, cei doi copii erau trimiși frecvent la cerșit în zona bisericilor sau acolo unde era foarte multă lume. Banii astfel obținuți ajungeau mereu în mâna bărbatului de 42 de ani. Lucru recunoscut și de individ, în fața anchetatorilor, însă argumentat de faptul că minorii nu îl ascultă.

O româncă de 43 de ani, printre cele mai căutate infractoare din Europa. Ce făcea cu fetele pe care le recruta
Recomandări

O româncă de 43 de ani, printre cele mai căutate infractoare din Europa. Ce făcea cu fetele pe care le recruta

În urma celor descoperite, vrânceanul a fost reținut. El va fi cercetat pentru violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și exploatarea cerșetoriei.

Cei doi copii au fost preluați în regim de urgență de către specialiștii Direcției de Asistență și Protecție a Copilului si internați într-un centru, unde primesc hrană potrivită, asistență medicală si consiliere psihologică.

„Asistentul comunitar din Cotești ne-a adus la cunoștință că un minor prezintă urme de violență. Echipa mobilă s-a deplasat cu poliția și autoritățile locale la fața locului, unde au fost găsiți doi minori de opt si 15 ani care au declarat că tatăl îi agresa frecvent și eru trimiși la cerșit de către acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăsca.

Lăscan a mai spus că minorii au fost preluați de îndată, iar cel care avea urme de violență a fost prezentat medicilor pentru a fi evaluați și tratați.

Mama copiilor e plecată de mulți ani de acasă și nu se știe nimic de ea

În prezent, copiii sunt într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea, unde sunt îngrijiți și consiliați psihologic.

În cursul zilei de joi, bărbatul din Cotești acuzat că și-a maltratat copiii va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, asistenții pentru protecția copilului Vrancea vor propune instanței decăderea bărbatului din drepturile părintești.

Viața lui El Rumañol, românul din semifinala emisiunii “Spain’s Got Talent”: “Spania e tata, România e mama și mie îmi pare rău că...“
Recomandări

Viața lui El Rumañol, românul din semifinala emisiunii “Spain’s Got Talent”: “Spania e tata, România e mama și mie îmi pare rău că...“

Mama celor doi copii este plecată de la domiciliu, se pare, din anul 2007, iar autoritățile vrâncene nu au reușit să dea de urma ei.

Anchetatorii au aflat că minorii erau ținuți nemâncați, bătuți cu bestialitate, băiatul de 8 ani având pe trup urmele mâniei propriului tată.

De asemenea, fata de 15 ani era speriată si nu a vrut sub nici o formă să mai rămână în casa părintească, ci și-a exprimat dorința clară de a merge într-un centru alături de fratele său.

Oamenii din comuna Cotești se tem să vorbească despre bărbatul care și-a maltratat copiii și doar sub rezerva anonimatului povestesc ororile la care erau supuși minorii. Mai mult decât atât, localnicii bănuiesc că individul, care este recidivist, și-ar fi agresat sexual propria fiică.

Citește și:

O româncă escaladează unul dintre cei mai periculoşi munţi ai lumii pentru a-i ajuta pe copiii cu boli incurabile

Close
Închide
  Close