MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2018 12:45

(P) Atracții de neratat într-un circuit impresionant prin stațiunile Bulgariei

Distribuie

Profită de ultimele zile de vacanță și evadează în Bulgaria într-un circuit de 4 zile spre Balcic, unde vei vizita și alte locuri populare ca Albena, Nessebar, Varna sau Sunny Beach, fiecare ți se prezintă într-un peisaj pitoresc, încărcat cu atracții memorabile.

Europa Travel te invită într-un circuit deosebit prin stațiunile de top ale Bulgariei, potrivit pentru un început de toamnă care tot la vacanță te face să visezi, la tariful de numai 135 euro/persoană! Atracții istorice și religioase, peisaje naturale spectaculoase, iată cu ce te așteapta aceste zile pe coasta Mării Negre.

Descoperă cele mai de seamă cetăți bulgărești

Începe acest circuit printr-o descoperire de o frumusețe uimitoare. Capul Kaliakra, un promontoriu impresionant ce îți oferă priveliști impresionante asupra mării, adăpostește și ruinele vechii cetăți ce sălășluia aici, precum și un muzeu arheologic edificator. Liniștea cu care te împresoară această zonă îți permite să admiri împrejurimile cu o mai mare atenție, pentru a le surprinde întru totul, cu ape azurii peste care zboară cormorani și pescăruși.

Următoarea oprire, Balcic, este la fel de fermecătoare și te așteaptă să explorezi pe îndelete minunatul Castel al Reginei Maria, care a găsit pe aceste meleaguri locul ideal pentru a petrece vacanțele la mare. Grădina Botanică și spectaculoasa colecție de cactuși au puterea să impresioneze prin culori și diversitate chiar și pe aceia care nu sunt pasionați de domeniu. Vegetația luxuriantă care înconjoară castelul, precum și faleza din apropiere îți oferă tot ce ți-ai putea dori de la această vizită. Unde mai pui că în apropierea castelului se găsesc și o sumedenie de taverne tradiționale care te poftesc la o masă bogată în pește și alte preparate locale delicioase.

Relaxare la malul mării și alte vizite interesante

Zilele călduroase de început de toamnă îți oferă posibilitatea să te mai bucuri încă de plajă și de apele plăcute ale Mării Negre,în această excursie de la Europa Tarvel, așa că poți profita de ocazie pentru a te relaxa în voie pe plajele întinse din Albena sau Sunny Beach. Iar după astfel de momente de liniște poți porni din nou în explorarea împrejurimilor pline de atracții ale Bulgariei. A venit rândul și unor importante atracții religioase, precum Mănăstirea Aladja, aflată în apropiere de Varna, care este una dintre cele 120 de edificii de cult din piatră din apropierea țărmului Mării Negre.

De asemenea, în Varna poți vizita și Catedrala Adormirii Maicii Domnului, pentru a face apoi un periplu în trecut, în orașul Nessebar, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Străduțele-i înguste adăpostesc case pitorești, mori de vânt precum și numeroase muzee și în jur de 40 de biserici, un număr impresionant pentru numărul mic de locuitori. Această vizită poate fi completată și cu o incursiune în orașul-muzeu Sozopol, unde locuințele din piatră și din lemn construite în secolul XVIII sunt considerate a fi adevărate exponate.

De Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Oferte Circuite 2018

Excursie la Balcic – tarif 135 euro/persoana, 2 nopti in Balcic + 1 noapte in Sunny Beach, cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. *Bonus 5 excursii: vizita la Varna, Capul Kaliakra, Albena, Nesebar si Sozopol. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii