MENIU CAUTĂ
04 Apr. 2018 11:47

(P) Circuit pe meleaguri pitorești, în Maramureș și Bucovina

Distribuie

România se mândrește cu ținuturi de poveste și peisaje uluitoare susținute de un relief variat, o cultură bogată și numeroase atracții turistice de nivel mondial. Printre cele mai de seamă regiuni pe care le vei descoperi cu mare interes se numără Bucovina și Maramureșul, fiecare păstrând din farmecul de odinioară.

Europa Travel a alcătuit un circuit minunat de 7 zile care te poartă prin locuri pitorești ale țării în Maramureș și Nordul Moldovei, care îți descoperă încă și mai multe orașe fascinante, precum Sighișoara sau sate ce îi cinstesc pe marii noștri scriitori. În plus, marele avantaj pe care touroperatorul îl oferă este acela de a putea achiziționa acest circuit cu tichete de vacanță. Poți călători oriunde în România, alături de Europa Travel, care îți pune la dispoziție o mulțime de oferte la mare, munte, stațiuni balneoclimaterice sau Delta Dunării.

Incursiune în Maramureșul istoric

Vizitarea vechii cetăți medievale Sighișoara este doar primul pas care te duce mai aproape de magicul Maramureș, unde te așteaptă faimosul Cimitir Vesel de la Săpânța – unic în întreaga lume datorită mormintelor viu colorate cu versuri umoristice care țin loc de epitaf – loc tipic unui muzeu artistic.

Biserica Peri, cea mai înaltă biserică de lemn din lume, înscrisă și în Cartea Recordurilor, este unul dintre cele mai importante edificii de cult din Maramureș. Traseul plin de încântare, de la Europa Travel, îți aduce în cale sate idilice care își păstrează intacte căsuțele tradiționale moștenite, înconjurate de grădini pline de flori colorate. Admiră pe măsură ce apar și vestitele porți maramureșene din lemn, prezente mai ales pe Valea Izei.

Pe urmele scriitorilor români

Vei putea descoperi cele mai importante Case Memoriale pe care vei avea ocazia să le explorezi, pentru a surprinde o fărâmă din viețile marilor noștri scriitori. Printre acestea se numără Casa lui George Coșbuc de la vechiul Hordou sau Casa lui Liviu Rebreanu, din Prislop, ambele din județul Bistrița-Năsăud. Printre cele mai de seamă locuri de poveste care ne poartă cu gândul la copilărie sunt Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești și cea a lui Mihai Eminescu, din Ipotești, unde vei retrăi cu ochii minții lecțiile și poveștile învățate în școală.

O altă parte foarte importantă a traseului propus de Europa Travel, care cu siguranță că nu putea lipsi, este vizitarea mănăstirilor din Nordul Moldovei. De la Gura Humorului și până în Suceava și Piatra Neamț, vei descoperi adevărate opere de artă, monumente arhitecturale splendide și picturi murale conservate de sute de ani.

Vizitează Mănăstirea Voroneț, cunoscută și sub denumirea de „Capela Sixtină a Estului”, pentru frumusețea sa desăvârșită, iar într-o poiană înverzită de la poalele munților te așteaptă Mănăstirea Văratec. De neratat sunt și Mănăstirea Agapia, Dragomirna sau Neamț, fiecare dintre ele păstrând elemente specifice Nordului Moldovei și un tip de spiritualitate care îți va umple sufletul.

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Europa prin Europa Travel

Circuit Maramures si Nordul Moldovei – Tarif: 875 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-2*, transport autocar, ghid. *NOU! Acum poți plăti sejururile în România și cu tichete de vacanță! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Comentarii