MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 10:16

(P) Cum alegi furnizorul de echipamente de laborator – recomandări de la experții Precisa

Distribuie

Pentru rezultate de precizie, exacte, care să reflecte exact informațiile căutate, în fiecare laborator trebuie să existe dotările corespunzătoare. Identificarea furnizorului potrivit poate pune însă în dificultate persoanele interesate, întrucât numărul ofertanților este destul de ridicat pe acest segment.

Alegerea furnizorului de echipamente și aparatură de laborator poate fi însă ușurată atunci când recomandările vin din partea unor persoane avizate. Reprezentanții Precisa ne-au oferit câteva sfaturi în acest sens, pentru ca cei interesați de astfel de produse să poată selecta corect furnizorii potriviți.

Tipul de laborator

Având în vedere diversitatea  tipurilor de dotări necesare într-un laborator, trebuie avut în vedere în primul rând tipul laboratorului, respectiv domeniul în care își desfășoară activitatea. Dacă vorbim despre un laborator ce activează în domeniul industriei chimice, furnizorul va trebui să fie specializat pe acest tip de aparatura industrie. În cazul în care dotările sunt necesare pentru un laborator medical, oferta furnizorului ales va trebui să includă acele echipamente specifice domeniului. La fel stă situația și cu laboratoarele concepute în scopuri didactice sau oricare altele.

Aparatură de calitate superioară

Calitatea aparaturii utilizate în cadrul oricărui laborator determină și succesul acestuia, nivelul de performanță și eficiența de care poate da dovadă. Furnizorul ales pentru achiziția echipamentelor și dotărilor va trebui astfel să aibă în oferte doar aparatură de calitate superioară.

Precisa poate fi o recomandare în acest sens, furnizorul fiind recunoscut pe piață atât pentru gama variată de produse, cât și pentru calitatea incontestabilă a acestora.

Soluții complete

Deși poate părea destul de dificil, este indicat să se găsească un furnizor de echipamente și aparatură care să cuprindă o gamă cât mai diversificată de produse. Alături de acestea trebuie să fie incluse și servicii conexe, pentru ca cei interesați să aibă parte de soluții complete.

În cazul furnizorului Precisa, astfel de soluții complete se referă la:

– Gamă extinsă de produse provenite de la brand-uri renumite, care au câștigat încrederea publicului.

– Asistență tehnică pentru punerea în funcțiune a echipamentelor și aparaturii achiziționate.

– Suport tehnic în ceea ce privește exploatarea aparaturii și echipamentelor.

– Service, verificari și etalonari metrologice, etc.

Dacă toate recomandările anterioare cu privire la alegerea furnizorului de echipamente și aparatură sunt respectate, cu siguranță cei interesați vor reuși să identifice soluțiile potrivite. Chiar dacă inițial pare să fie o provocare, găsirea furnizorului poate fi făcută ușor, dacă se cunosc toate aceste aspecte.

Ce soluții sunt oferite de Precisa?

Produsele pe care le poate oferi celor interesați acest furnizor sunt prezentate detaliat în cadrul website-ului www.precisa.ro. În rândurile următoare vă exemplificăm câteva dintre categoriile de produse ce pot fi găsite la Precisa:

  • Aparatură de laborator – peste 1300 de produse pot fi regăsite la această categorie. Sunt incluse aici cuptoare de laborator, camere climatice, cântare, distilatoare, etuve, microscoape și numeroase alte astfel de dotări absolut necesare în laboratoare din domenii diverse.
  • Aparatură pentru testarea materialelor de construcții – peste 100 de tipuri de dispozitive și echipamente sunt disponibile în cadrul acestei categorii, de la cele necesare pentru testarea asfaltului și până la cele destinate testării betonului, mortarelor, cimentului, etc.
  • Produse microbiologice – cu peste 300 de repere, această categorie include diverși bioindicatori, medii de cultură, dar și teste pentru identificarea prezumtivă a patogenilor, printre altele.
  • Reactivii și chimicalele – în lista de produse disponibile la Precisa se regăsesc și astfel de produse care completează seria dotărilor necesare în orice laborator.
  • Sticlărie de laborator – un număr de peste 350 produse se regăsesc în această categorie, care include: baghete, baloane de sticla, borcane, cilindri gradați, eprubete gradate și negradate, pipete, palnii, pahare, termometre, etc.
  • Ustensile și instrumentar – aici se regăsesc ace de disecție, cleme de diverse tipuri, foarfece, spatule, pense, pensete de laborator, stative, trepiezi și chiar truse complete de disecție.

Selectarea furnizorului potrivit de echipamente și ustensile de laborator nu mai reprezintă o provocare odată ce se au în vedere reperele menționate de experții de la Precisa. Ținând cont și de gama diversificată de produse, acest brand poate reprezenta cu siguranță un reper pentru cei interesați de dotarea unui laborator cu toate cele necesare pentru o bună desfășurare a activității.

Comentarii