MENIU CAUTĂ
06 Sep. 2018 16:23

(P) Periplu exotic spre centrul civilizație hinduse, în India

Distribuie

Pornește pe culmile exotismului în țara celor mai spirituali oameni de pe pământ, descoperind palate de marmură desprinse din povești, cele mai grandioase mausolee închinate împaraților moguli și temple somptuoase clădite pe marginea fluviului sacru, Gange.

Definită prin tradiții bine păstrate, mister și spiritualitate, India este o destinație constrastantă unde aghori, în starea de meditație supremă, încă practică ritualuri macabre, iar mulți dintre călugării budhiști au atins cea mai înaltă stare spirituală: Nirvana! În ținutul maharajahilor orice vizită este una unică încărcată cu lecții de istorie, religie și viață, indiferent că parcurgi Triunghiul de Aur cu cele trei mari orașe ale sale sau ajungi până în Varanasi, orașul sacru considerat de hinduși ”centrul Universului”.

Descoperă India, o țară imensă atât ca suprafață cât și ca bogății, într-un circuit de 10 zile de la Europa Travel la tarife accesibile și servicii turstice excelente! Dacă rezervi în această perioadă beneficiezi de o reducere de 15% din tariful de bază de 999 euro/persoană – 849 euro/persoană, pentru plecarea din 30 octombrie, în limita locurilor disponibile!

Traversează Triunghiul de Aur!

Circuitul în India de la Europa Travel pornește cu descoperirea celor trei mari și importante orașe ce formează Triunghiul de Aur. Explorează New Delhi, cu al său caracter britanic bine păstrat și construcțiile grandioase care au consacrat-o. Capitala războinicilor pandava este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, cu o populație de până la 10 milioane de locuitori și traversată de alte câteva milioane de turiști anual. Vezi aici Poarta Indiei, remarcabilul turn din cărămidă cel mai înalt din lume, Qutub Minar sau Fortul Roșu de pe malul râului Yamuna.

Al doilea oraș de aur al Indiei, Jaipur este perla coroanei maharajahilor din ținutul deșertic al Rajasthanului, care te fascinează de la prima vedere prin complexul de palate și grădini imperiale. Dar și cu Hawa Mahal, cunoscut cel mai bine sub denumirea de Palatul Vânturilor datorită celor 953 de ferestre cu care a fost decorată fațada, realizate special pentru femeile din haremul împăratului care respectă tradiția de a nu fi văzute de niciun alt bărbat din afara cercului lor. Orașul Roz găzduiește și cel mai mare și conservat dintre Observatoarele Astronomice ale maharajah-ului Jai Singh II, preocupat de astronomie, matematică și filosofie.

Agra este cel de-al treilea oraș ce formează Triunghiul de Aur, locul cunoscut în toată lumea pentru Taj Mahal unde dragostea împăratului mogul Shah Jahan pentru soția sa,  a fost încrustată în marmură. Mausoleul perfect simetric a fost realizat în marmură albă, ca simbol al purității și iubirii trainice, iar împăratul și-a dat ultima suflare în turnul Fortului Roșu Agra, privind spre Taj Mahal.

Varanasi, Centrul Suprem al hindușilor

Centrul cultural și religios al Indiei, Varanasi este orașul care nu poate lipsi de pe lista cu locuri de văzut măcar o dată în viață. Trecând peste inconveniențele faptului că mulți hinduși se purifică bând apă din fluviul sacru, Gange, aici vei avea parte de cele mai memorabile experiențe.

Mark Twain spunea că ”Varanasi este mai vechi decât istoria”, orașul s-a format după ce fluviul Gange a luat naștere din trupul ființei primordiale, așa că numeroși sadhu ating în acest loc așa numita stare supremă de iluminare, iar trupurile neînsuflețite ale hindușilor sunt arse pe malul apei în ghant-uri pentru a încheia ciclul vieții-reîncarnării și al morții.

În circuitul de la Europa Travel poți descoperi opțional și alte locuri fascinante din India, precum Akshardham – cel mai mare complex de temple hinduse, Templul Lotusului – primul templu sub formă de lotus al religiei Bahai din Asia, Mormântul Marelui Mogul Humayun despre care se spune că a fost un model pentru realizarea Taj Mahal-ului. În plus, poți să faci o plimbare pe elefant la baza Fortului Amber – o bijuterie a stilului rajput și să descoperi orașul din gresie, Fatehpur Sikri.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite exotice 2018-2019

Circuit India – Triunghiul de Aur si Varanasi – tarif 849 euro/persoana, 10 zile (4  nopti in New Delhi, 1 noapte in Jaipur, 1 noapte in Agra, 2  nopti in Varanasi) cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*, transport avion, tururi si transferuri cu autocar conform program, plimbare cu barca pe Gange, ghid local, asistenta turistica. *Oferta speciala pentru plecarea din 30 Octombrie 2018 – Reducere 15% din tariful de baza 999 euro – 849 euro! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii