MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 14:05

(P) Petreceri grecești pe Insula Thassos

Distribuie

Thassos emană un magnetism pe care nu-l mai întâlnești în niciun alt loc din Marea Egee, iar acest lucru se întamplă datorită peisajelor luxuriante și a tradițiilor bine păstrate pe această insulă grecească. De altfel, cei mai mulți dintre turiștii care ajung aici vor să descopere satele înțesate de obiceiuri, dincolo de plajele spectaculoase cu care se laudă Insula de Smarald

Profită de oferta Ultra Last Minute pregătită de turoperatorul Europa Travel și hai în Thassos într-un sejur de 6 nopți de cazare cu autocarul, la tariful imbatabil de 799 lei/persoană – valabil pentru plecarea din 6 septembrie!

Petreceri pe plajă sau cu spart de farfurii pe ritm de bouzouki

Dacă ești petrecăreț trebuie să știi că în Thassos nu vei găsi atmosfera glamour pe care o întâlnești pe alte insule elene precum Ios, Mykonos sau chiar și Santorini, ba chiar din contră aici nopțile sunt întreținute de petreceri tradiționale pe ritm de bouzouki și cu spart de farfurii pe fundal. În plus, gurmanzii se vor delecta la serile grecești cu cele mai bune preparate locale…

În Thassos găsești și locuri ceva mai moderne, unde poți să dansezi cu picioarele goale pe nisipul fin, sub clar de lună, pe melodiile lui Nikos Vertis și Yannis Ploutarxos. Cele mai multe localuri elegante le găsești în Limenaria, considerată cea mai vibrantă stațiune unde se află Bolero, singura discotecă în aer liber de pe insulă.

În capitala Limenas distracția este asigurată în barurile înțesate de-a lungul portului cel pitoresc, unde majoritatea oferă show-uri cu muzică și dansuri grecești, dar și în populara Kalogeriko – o clădire de evenimente ce a fost construită în jurul secolului al XIX lea de către câțiva călugări veniți de pe Muntele Athos, unde au loc regulat o mulțime de momente artistice: de la dansuri specifice fiecărei zone a Greciei și până la expoziții de obiecte locale ori festivaluri gastronomice.

Festivaluri tradiționale de neratat

În plus, dacă ajungi în Thassos la finalul sezonului estival ai ocazia să iei parte și la montarea unei nunți tradiționale, organizate în sate precum Potos sau Theologos, unde se pun în scenă toate tradițiile macedonene desfășurată în cadrul unei nunți locale, așa cum se obișnuiește de sute de ani în acest loc.

Tot în Limenas, dacă ai noroc încă mai poți să prinzi la început de septembrie, ultimele piese puse în scenă în cadrul Festivalului Filipi ce se desfășoară în Teatrul Antic – unul dintre cele mai bine păstrate edificii istorice din Thassos.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Hotel Papageorgiou 2* – Limenaria – tarife de la 799 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 6 septembrie. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii