MENIU CAUTĂ

(P) Scara potrivită casei tale – cum alegi cu stil pentru ca rezultatul să fie unul mulțumitor

Distribuie

Atunci când se are în vedere proiectarea unei scări interioare trebuie să existe o colaborare cu un specialist. Numai acesta poate oferi soluțiile potrivite, ținând cont de faptul că forma, mărimea, materialele și fiecare alegere trebuie să corespundă ca stil și mai mult decât atât să se potrivească condițiilor date.

Când te gândeșți la scara de interior primul gând este legat de siguranța pe care ti-o poate oferi. Astfel, la fiecare pas, scara trebuie să susțină greutatea. Cu trepte nu prea multe sau prea înalte, este necesar să nu existe sentimentul că obosești până când ajungi la etajul superior.

De regulă, cei cu un proiect clasic vor opta pentru o scară de asemenea, cu diagonala unui triunghi fiind și planul înclinat virtual ce sprijină scara. Dar acolo unde este vorba de un spațiu mai îngust, se recomandă mai degrabă o scară spiralată. Detaliile tehnice, de distanțe între trepte, de înălțime, dimensiunile treptelor și așa mai departe cad în sarcina specialistului.

Un mare avantaj îl oferă spre exemplu cei de la www.dippanels.ro, pentru că după schița scării vor proiecta în 3D. O astfel de vizualizare nu poate decât să încânte, în condițiile în care se pot observa aspectele de avantaj sau dezavantaj în funcție de alegerile făcute. Se spune că nimic nu se compară cu puterea exemplului, fapt pentru care proiectarea 3D de la Dip Panels este o manieră practică și avantajoasă de a înțelege cum se va încadra scara dorită.

Tipul de lemn ales pentru scara interioară

Opțiunile puse la dispoziție de firmele de specialitate oferă perspective unice și designuri dintre cele mai atractive. Ținând cont de preferințele la fel de diverse ale solicitanților, de faptul că o scară interioară trebuie să se încadreze într-un decor interior în armonie cu piese de mobilier și toate accesoriile și detaliile incluse, scara poate fi realizată din lemn de esențe diverse.

Lemnul de stejar este de o calitate superioară, prețios și dur. Acesta este recunoscut mai degrabă pentru linia de lux, stând la baza realizării pieselor de mobilier de așa rang. Este de asemenea preferat pentru scările interioare.

Lemnul de fag este de asemenea o opțiune destul de populară. Este dur și rezistent mai ales la șocuri, având o textură fină. Pentru că menține un raport echilibrat între calitate și preț este o opțiune tot mai utilizată.

Alte opțiuni se referă la lemnul de fag, arțar sau chiar pin. Fiecare în parte prezintă anumite caracteristici apreciate, de la textură la finețe. Prețul va fi de asemenea influențat de alegerea de acest gen.

Modele de scară interioară din lemn

Pentru că spațiul în sine să capete și un aspect deosebit scara aleasă trebuie să corespundă unui stil personalizat. Există numeroase modele scari interioare, unele dintre cele standard gândite, altele modificate după indicațiile solicitantului. Iată și câteva idei care să te inspire:

  • Scară cu dublu rol

Dacă sub scară ai alege să ai un spațiu de depozitare sau chiar mai mult de atât să fie vorba de o bibliotecă, ai această opțiune. Acest lucru îți exploatează foarte bine spațiul, aducând acestui element indispensabil accesului la etajele superioare și utilizarea duală, aceea de a fi ca și o piesă de mobilier, ce găzduiește cărțile dorite.

  • Scară spirală minimalistă

Pentru acele case în care designul este unul minimalist scară trebuie să urmeze același plan. Se poate alege o scară de tip spirală, cu o balustradă subțire și un ton mai deschis al lemnului vor oferi spațiului un aspect plăcut și perfect integrat.

  • Contrastul cromatic

Un joc de culori va fi de asemenea o posibilitate de a crea un design deosebit. Pentru a evidenția esența lemnului, dar și forma treptelor lemnul natural alături de lemnul vopsit alb sunt o idee de contrast de mare efect.

Scara din lemn oferă varietate de opțiuni privind modul în care să arate. Ce rămâne nevariabil este partea de necesitate privind funcționalitatea, stilul practic și rezistența acesteia. De aceea se recomandă un specialist care nu doar că proiectează și montează scări din lemn calitativ, ci are la bază și o materie primă pe măsură, un lemn de esență tare, tratat corespunzător. De aceea Dip Panels se face remarcat pe piața de profil.

Comentarii