De Cristian Anton,

Patru bărbați și o femeie s-au luptat cu agenții de pază, în curtea spitalului, iar unul din ei a fost urmărit de poliție chiar în timp ce gonea cu mașina pentru a-și ajuta frații, arată sursa citată. Culmea, respectivul echipaj de poliție tocmai se îndrepta spre spital, unde fusese chemat pentru a aplana conflictul. Familia susține că bărbatul internat la Psihiatrie avea urme de violență pe corp, era ținut legat și lăsat în soare.

O familie întreagă din Botoșani a fost astfel amendată după ce a încercat să-și răpească un frate, internat în stare gravă și aflat sub medicație la Secția de Psihiatrie, pe Secția II Acuți. Cei cinci frați erau îngrijorați după ce un pacient a murit în spital cu o săptămână în urmă, iar fratele lor, care suferă de mai multe boli, prezenta urme de violență pe corp, era ținut captiv, legat la mâini și lăsat să stea în soare.

A fost motivul pentru care aceștia au decis să-l ia de la spital pe bolnav și să-l ducă acasă. Au intrat cu forța în secție, după ce medicul curant a emis o interdicție ca aceștia să mai intre în unitatea spitalicească, în urma unui incident similar care a avut loc cu câteva zile mai devreme. De data aceasta, frații erau însă hotărâți să nu mai cedeze.

A depășit polițiștii chemați să intervină la spital

Au trecut de paznicul de la intrare, au dat buzna în secție și au încercat să-l ia pe sus pe fratele lor pentru a-l duce acasă. A intervenit agentul de pază și s-a ajuns la o bătaie în toată regula.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Personalul spitalului a sunat la 112, iar cel mai apropiat echipaj de poliție a fost direcționat către Secția de Psihiatrie. Coincidența face ca, pe drum, echipajul de poliție care mergea cu sirena și alarmele aprinse să se intersecteze cu o mașină care gonea nebunește.

Aceasta nu numai că nu a oprit, dar a și depășit echipajul de poliție, care acum se afla și în urmărirea unui șofer recalcitrant în timp ce se îndrepta spre spital. Mașina s-a oprit tocmai la Secția de Psihiatrie, unde șoferul a abandonat-o în drum pentru a intra în fugă în curtea spitalului.

Era unul din cei cinci frați, care a alergat disperat să-și ajute familia, după ce a fost înștiințat cu privire la cele petrecute.  

Intră în scenă și sora

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. După venirea fratelui urmărit de polițiștii chemați la fața locului, sora care a așteptat până acum în stradă a hotărât să intre și ea în curtea spitalului, pentru a sări în ajutorul fraților ei, care se confruntau acum cu oamenii legii.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

A fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de poliție pentru ca cei cinci frați să fie potoliți. Întreaga familie a fost dusă la sediul Poliției Botoșani și amendată.

Doi dintre fraţi, Andrei C. şi Beniamin C. au fost amendaţi cu 4.000 şi respectiv 3.000 de lei, în timp ce Abel C., care a gonit cu maşina în faţa echipajului de poliţie, a fost sancţionat cu 1.450 de lei pentru abateri la Codul rutier, iar Ştefan C. şi Ana C. au fost amendaţi la rândul lor cu câte 500 de lei, sancţiunile fiind aplicate în cazul lor pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile instituţiilor publice, provocare ori participare la scandal în locuri şi împiedicarea forţelor de ordine pentru a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Ce au decis judecătorii

Scenele s-au petrecut pe 1 iunie 2018, dar cazul a ieșit la iveală abia după când frații amendați au mers la Judecătoria Botoșani pentru a contesta sancțiunile încasate.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

Doi dintre frați au scăpat de amenzile de 500 de lei, care au fost transformate de judecători în avertisment pe motiv că sancţiunile au fost disproporţionale, un altul a reuşit să obţină anularea unei amenzi de 1.450 de lei pe motiv că procesul verbal a fost nelegal întocmit, în timp ce ceilalți doi protagoniști vor trebui să plătească câte 3.000 de lei.

Judecătorii au subliniat că reacţia celor cinci, care au intervenit pe fondul unor îngrijorări produse de starea de sănătate a fratelui lor, nu este justificată întrucât problema pretinsei îngrijiri necorespunzătoare a pacientului nu putea primi rezolvare prin tocmai încălcarea regulilor sociale.

„Refuzul înţelegerii acestei stări de lucruri nu este o dovadă a unui comportament rezonabil şi responsabil. De asemenea, instanţa constată că pacientul C.D. se afla sub tratament medical, iar scoaterea forţată a acestuia, fără avizul cadrelor medicale, ar fi putut să creeze o înrăutăţire a stării de sănătate a acestuia”, au motivat magistraţii.

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Elveţianul care a abuzat şase copii şi a primit 3 ani şi jumătate de închisoare. Își ducea victimele la mare și consumau împreună aurolac

Cum arată micul dejun al medicilor de gardă de la „Nasta”: un crenvurst și unt! Firma de catering e abonată la contracte cu instituții publice conduse de PSD

Mama sportivei care l-a acuzat pe asistentul medical de la CSM Ploiești că pipăie handbalistele minore confirmă că mai există o plângere pe numele bărbatului: „Copilul acela a rămas traumatizat pe viață”

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile