Mergi direct la conținut »
VIDEO / Primele panouri de informare a călătorilor au fost montate în stațiile RATB. Tramvaiele au echipamente GPS
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO / Primele panouri de informare a călătorilor au fost montate în stațiile RATB. Tramvaiele au echipamente GPS

VIDEO / Primele panouri de informare a călătorilor au fost montate în stațiile RATB. Tramvaiele au echipamente GPS

Pe Șoseaua Iancului, respectiv pe liniile de tramvai 46 și 55, au fost montate primele panouri de informare a călătorilor. Ele anunță în cât timp vine următorul tramvai, dar și traseul acestuia.

De Delia Chilianu,

Primăria Capitalei a montat până acum 13 panouri de informare în stațiile de tramvai de pe tronsonul Iancului-Pantelimon. Mai mult, chiar tramvaiele care circulă pe acest traseu, respectiv liniile 46 și 55 au montate GPS pe ele, aceasta fiind o condiție ca sistemul să poată funcționa. Este vorba de 14 tramvaie pe linia 55 și de 5 tramvaie pe linia 46. Oamenii care circulă pe aici sunt foarte încântați de acest sistem și speră să fie puse astfel de panouri în tot Bucureștiul.

„Se vor monta panouri de informare în toate stațiile de tramvai, troleibuz și autobuz care sunt deservite de transportul public în comun RATB„, au transmis reprezentanți ai Primăriei Capitalei la solicitarea ziarului Libertatea.

Urmează panouri pe linia tramvaielor 41 și 1

Următoarea arteră pe care se vor monta panouri de informare în toate stațiile de tramvai este Șoseaua Olteniței, urmată de linia tramvaiului 41, în toate stațiile și linia tramvaiului 21 Bucur-Obor-Colentina.

În acest moment, panourile montate în stațiile de tramvai de pe Șoseaua Iancului sunt în teste. Mesajul apare, din când în când, și pe ecrane.  „Sistemul de pe tronsonul Iancului-Pantelimon este un proiect pilot și afișează datele cu funcționare normală. Pe panouri apare ca fiind „în teste” ca urmare a faptului că încă se fac modificări și actualizări, pentru o funcționare optimă pe acest traseu„, ne-au mai transmis reprenzenții municipalității.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Cât a costat acest proiect-pilot?

Sistemul de informare al călătorilor este alcătuit din infrastructură de fibră optică, panouri de afișaj, aplicații, echipamente GPS montate pe tramvaie și echipamente hardware. „Din punctul de vedere al aplicațiilor, echipamente GPS montate pe tramvaie și echipamente hardware (server), sistemul de informare al călătorilor de pe tronsonul Iancului-Pantelimon este un proiect pilot și nu a implicat costuri din partea Primăriei Municipiului București. În ceea ce privește panourile de afișaj (display-uri LED) instalate pe acest tronson, acestea fac parte din proiectul de reabilitare integrală a tronsonului Iancului- Pantelimon”, a răspuns Primăria Capitalei la solicitarea Libertatea.

CITEȘTE ȘI:

Un bătrân de 94 de ani participă, de șapte ani, la toate ședințele de consiliu de la Primăria Capitalei. Și-a notat prezența într-un caiet

Close
Închide
  Close