MENIU CAUTĂ
30 Apr. 2017 13:29

Papa Francisc despre alegerile din Franța: Nu înțeleg politica internă franceză

Distribuie

Papa Francisc a declarat, sâmbătă, că nu înțelege politica franceză și prin urmare nu poate spune nimici despre cei doi candidați ajunși în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Suveranul Pontif a spus despre Marine Le Pen că reprezintă ”dreapta puternică” și despre Emmanuel Macron că nu știe de unde vine. ”Despre cei doi candidați, nu le știu povestea. Știu că unul reprezintă dreapta puternică, dar celălalt nu știu de unde vine, deci nu pot da nicio indicație”, a spus Papa.

„Vă spun sincer, nu înțeleg politica internă franceză”, a spus Papa Francis atunci când a fost întrebat despre tendința catolicilor francezi de a vota pentru partidele populiste sau extremiste.

Capul Bisericii Catolice a mai spus că adeși au existat anumite neînțelegeri cu administrația de la Palatul Elisees a încercat să aibă relații cât mai bune cu aceștia. „Am căutat să am relații bune cu fostul președinte (François) Hollande. A exista un conflict altădată, dar am putut discuta despre acesta”, a fost declarația Papei referindu-se la respingerea ambasadorului homosexual propus de Paris la Vatican.

Emmanuel Macron a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fiind urmat de Marine Le Pen, cea care îi va fi adversară în turul secund de pe 7 mai.

Analiștii consideră votul francezilor de duminică drept o orientare clară spre Uniunea Europeană, mai ales că toate sondajele îl dau pe candidatul proeuropean câștigător în turul al doilea.

Citește mai multe despre Marine Le Pen, Papa Francis și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii