Mergi direct la conținut »
Papa Francisc și-a cerut scuze după ce a lovit cu palma o femeie: ”Violența împotriva femeii este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Papa Francisc și-a cerut scuze după ce a lovit cu palma o femeie: ”Violența împotriva femeii este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”

Papa Francisc a descris violenţa împotriva femeilor drept ”o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”, în cadrul omiliei de Anul Nou pe care a susţinut-o la Bazilica Sf. Petru din Roma, transmite Agerpres. Declarația Suveranului Pontif vine după ce, în Ajunul Anului Nou, a fost nevoit să lovească peste mână o femeie care l-a bruscat, în Piața Sf. Petru.

De Cristian Anton,

„Câteodată ne pierdem răbdarea. Chiar și mie (mi se întâmple asta, n.r.). Îmi cer scuze pentru exemplul rău pe care l-am dat ieri”, a spus Papa Francisc.

Femeile sunt cele care dau viaţă, a susţinut Suvernaul Pontif ”şi totuşi ele sunt în mod continuu insultate, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să pună capăt vieţii care le înmugureşte în pântece.

Orice formă de violenţă împotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a întrupat dintr-o femeie. Salvarea întregii omeniri a venit din pântecele unei femei. Putem să înţelegem de cât de multă umanitate dăm dovadă după cum tratăm corpul unei femei.

Papa Francisc:

Corpul femeii este un sacrificiu adus ”pe altarele profane ale publicităţii, ale profitului, ale pornografiei”, a mai spus Papa Francisc.

Femeile trebuie eliberate de consumerism, a continuat Papa, care a adăugat că ”femeile trebuie respectate şi onorate” şi că ”a lor este cea mai nobilă carne din lume”.

”Şi în zilele noastre, maternitatea este degradată pentru că singura creştere de care suntem interesaţi este cea economică”, a punctat Suveranul Pontif.

Cum a reacționat Suveranul Pontif când a fost bruscat de o femeie

Numeroase mame sunt nevoite să fugă în pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor şi ajung în locuri unde sunt considerate de prisos ”de către oameni cu stomacurile pline de mâncare şi inimile golite de dragoste”, a mai susţinut el.

În Ajunul Anului Nou, Papa Francisc a fost nevoit să lovească peste mâini o femeie care l-a bruscat, chiar în Piața Sf. Petru, pentru a se elibera din strânsoarea acesteia.

Close
Închide
  Close