Mergi direct la conținut »
Parchetul General confirmă că nu are filmările secrete făcute de pompieri la clubul Colectiv. Înregistrarea a fost cerută abia astăzi Inspectoratului pentru Situații de Urgență
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Parchetul General confirmă că nu are filmările făcute de pompieri la clubul Colectiv, difuzate astăzi de Libertatea, și a cerut înregistrarea ISU

De Răzvan Mihalașcu, . Ultimul update Joi, 24 octombrie 2019, 15:39

După dezvăluirile făcute de jurnaliștii Libertatea, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunțat, într-un comunicat, că nu aveau filmările făcute la clubul Colectiv de către pompieri și nici nu știau de existența înregistrării. Din acest motiv, anchetatorii au cerut filmarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență joi, 24 octombrie, la aproape patru ani de la incendiul din clubul Colectiv.

Ad placeholder

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorii au anunțat că „înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul «Colectiv»”, conform sursei citate.

Urmărește declarațiile lui Orlando Șchiopu care susține că Parchetul nu a cerut imagini video de la incendiul Colectiv:

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de superiorii lui.

Aceste filmări au fost difuzate integral la Adriana Nedelea LA FIX pe Libertatea.ro. Din respect pentru victime redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

Ad placeholder
Citeşte şi:

Șeful IGSU, după ce Libertatea a difuzat filmările secrete făcute la Colectiv: Nu am dat imaginile pentru că nu au fost solicitate în mod punctual

Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

Valter Sienerth, tatăl ultimului tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv: „Acum îl înțeleg pe fiul meu, pe buzele căruia citeam: «A fost cel mai mare haos»”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close