De Valentina Postelnicu,

Proiectul a fost adoptat de deputaţi cu 276 voturi „pentru” şi două abţineri şi merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ, se înfiinţează Muzeul Ororilor Comunismului în România, muzeu de importanţă naţională, cu sediul în Bucureşti, în Palatul Parlamentului, aflat în subordinea Ministerului Culturii.

Această instituţie publică de cultură va prezenta crimele, abuzurile şi torturile trăite de poporul român în perioada 1945 – 1989

Dezbaterile din plen au fost tensionate.

Nicolae Bacalbaşa a spus că votul este „un moment de imensă făţărnicie, în momentul în care procurorul general, unealta prin care se făceau crime în ultima parte a comunismului, a fost protejat de cel care se numeşte şeful statului pentru a nu fi demis imediat.

„Ar trebui să ne plesnească obrazul de ruşine. Titlul este absolut nefericit, de Walt Disney”, a mai spus Bacalbaşa.

Muzeul are ca scop colectarea, studierea, colecţionarea, conservarea, etalarea şi punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul muzeului.

Patrimoniul Muzeului se contituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, conform legii.

Activitatea Muzeului este finanţată din subvenţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii, şi din venituri proprii provenite din activităţi specifice, donaţii şi sponsorizări”.

Citeşte şi:
Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă