19 Iun. 2017 11:52

Pățania soțului unei polițiste. “Savuram bancurile cu polițiști, până într-o zi urâtă de iarnă, când…”

Distribuie

Pățania soțului unei polițiste. “Când taxiurile te ocolesc”. Tudor, un bărbat din București, soț de polițistă, a recunoscut că nu simpatiza cu polițiștii și chiar savura bancurile făcute pe seama lor. Dar ceva, totuși, l-a făcut să își schimbe părerea.

El a descris, cu lux de amănunte, experiența trăită într-o iarnă grea în care nu găsea niciun taxi, iar singurul sprijin putea veni chiar de la un… polițist.

Pățania soțului unei polițiste. “Când taxiurile te ocolesc”

„Nevastă-mea e polițist. Ar trebui ca, măcar de dragul ei, să simpatizez polițiștii, dar eu rămân conservator impresiilor mele și savurez în continuare bancurile cu polițiști. E uite că am zis-o.

Totul până într-o zi de iarnă, urâtă, când, întors de la un supermarket cu sacoșe grele, pline de cumpărături, căutam disperat un taxi (uitasem să vă spun că am dat de vreo trei ori de carnet și m-au picat colegii J). Dar ce să vezi, în intersecția unde încercam cu sacoșele ridicate să opresc un taxi, un polițist își vedea calm de dirijat circulația. Acum se găsise, pe vremea asta…și uite așa toate taxiurile ocoleau zona. Le vedeam în zare și apoi ocoleau intersecția. Tot de dragul lui făceau asta sunt sigur. Până când, nervos, prind curaj și mă duc la organ:

– Cu respect mă adresez, vă rog, mergeți câțiva metri mai încolo să nu vă mai vadă taxiurile că se sperie toți, ori ocolesc, ori nu oprește niciunul și stau în frig de jumatate de oră….

Polițistul cu un zâmbet ghiduș pe față, se întoarce face câțiva metri, bagă fluierul și oprește primul taximetrist care nu apucase să-l vadă din timp.

– Vă rog, luați-l pe domnu’ și duceți-l în siguranță acasă! Vedeți că este polei, circulați cu atenție, îi mai spuse în timp ce îmi făcea semn să vin pentru a mă urca în mașină!

Uimit de gest, rămas fără replică, cum nu prea mi se întâmplă, nici nu am apucat să spun mulțumesc!
Așa că o fac aici, poate domnul polițist se recunoaște și ajunge “mulțumescul” la el! Jos pălăria domnule polițist, dacă nevasta nu a reușit să mă fac să vă simpatizez breasla, tu ai reușit!”, a scris Tudor din București povestea sa, pe adresa de mail facebook@mai.gov.ro.

De altfel, pățania sa a fost postată chiar pe pagina oficială de Facebook a Ministerului de Interne.

Revenind la anotimul din aceste zile, vara, iată o altă faptă bună care vine din partea unui om al legii. O fetiţă de 11 ani a fost salvată din apele râului Mureş de un poliţist arădean.

FOTO: facebook.com/ministeruldeinterne

Comentarii