De Iulian Budușan,

Șefii din Consiliul Județean spun că renovarea Tribunalului Vrancea va aduce creșterea interesului turistic pentru întreg județul.

Banii vin prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 21.401.705,70 lei (aproximativ 4,5 milioane de euro).

Proiectul vizează consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentului istoric, dotarea corespunzătoare a acestuia, în vederea transformării în Muzeul Vrancei – Clădirea Tribunalului Judeţean şi includerea patrimoniului consolidat şi restaurat în circuitul turistic.

Clădirea va suferi modificări importante şi din punct de vedere arhitectural, având în vedere atât schimbarea de destinaţie, din instanţă judecătorească în muzeu, cât şi adaptarea la cerinţele funcţionale actuale. De asemenea, proiectul vizează şi intervenţii pentru refacerea elementelor decorative ale faţadelor, prin operaţiuni de curăţire, reîntregire, consolidare şi aplicarea de tratamente de protecţie şi conservare. Cu această ocazie, se vor elimina elementele structurale realizate în mod neprofesionist şi se vor asigura echipamentele tehnologice/dotările necesare pentru funcţionarea clădirii.

Potrivit instituţiei, reabilitarea Tribunalului Vrancea va duce la creşterea gradului de atractivitate a judeţului Vrancea, din punct de vedere turistic, dar şi la crearea de noi locuri de muncă.

Citeşte şi:

Dosar penal pentru doi angajați ai DSP Dolj. Au permis ieșirea unor oameni din carantină

Bătrân de 71 de ani, prima victimă a COVID-19 în județul Vaslui. A fost văzut în cel mai mare supermarket din oraș cu o zi înainte de internare, la 14 zile după ce revenise din Turcia

Acuze grave de la medicul ATI Elena Copaciu: de ce în România vârsta medie a deceselor COVID este atât de mică: 66 de ani? “Nu ne protejăm bolnavii”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor