De Valentina Postelnicu,

Sunt mai multe județe unde pensionarii s-au lovit de această problemă. La Brașov, Suceava dar și la Brăila, pensionarii care așteptau să le vină pensiile prin intermediul Poștei Române s-au aflat în situația neplăcută de a sărbători Paștele fără niciun ban. Unii s-au împrumutat pentru a putea pregăti bucatele tradiționale, potrivit suceavanews.ro.

Presa locală a prezentat cazuri de același fel în comuna Șerbăuți, din Bucovina și din Sighet. Și Aradon.ro a relatat că mai mulți locuitori din Sintea Mare nu au primit pensiile, pensiile de handicap, ajutoarele sociale sau alocaţiile, de Paște.

Ministrul Muncii a declarat, la Parlament că este la curent cu situația creată în unele județe, în privința plății pensiilor.

”Am auzit și eu acest lucru, mi-a semnalat cineva acest caz. Noi am fãcut toate demersurile ca pensiile și indemnizațiile de șomaj să se plătească cu două zile înainte de Paște. Nu știu de ce s-a întâmplat acest lucru, chiar mă voi interesa. O să văd despre ce este vorba, unde e greșeala. Sigur nu este de la noi, pentru că banii s-au virat toți în Trezorerie mult înainte de Paște. Mai departe, pe drum, ce s-a întâmplat la bănci, ce s-a întâmplat la Poștă, nu mai știu să vă spun, dar mă voi interesa”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Unele pensii şi ajutorul de şomaj vor fi plătite înainte de Paşte, anunțau autoritățile săptămâna trecută. Ministerul Muncii spunea că plata pensiilor primite prin intermediul poștei va fi făcută începând cu 12 aprilie, faţă de 14 aprilie, conform procedurii obișnuite.

În cazul banilor viraţi prin conturi bancare, se va efectua la data de 14 aprilie.

De asemenea, Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunța că şi ajutorul de şomaj, plătit la domiciliul beneficiarilor, va fi ajunge între 11 şi 14 aprilie. Totodată, devansarea plăţii se face şi pentru beneficiarii care primesc banii prin virament bancar.

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări