Mergi direct la conținut »
Pensiile vor fi diminuate doar pentru datoriile acumulate după 2021 la fondul de pensii, potrivit Ministerului Muncii. Lia Olguța Vasilescu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Pensionarii militari vor depune plângere penală împotriva Olguței Vasilescu, după tăierea pensiilor cu 30%

De Daniel Ionașcu,

Pensionarii militari vor depune plângere penală împotriva a Olguței Vasilescu, Ministrul Muncii, după ce s-au trezit cu pensiile tăiate cu 30%, și cer demisiile miniștrilor Apărării și Internelor. Aceștia se pregătesc de proteste. Zilele trecute, angajații din penitenciare au depus la rândul lor o plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Ad placeholder

Federația Militarilor din România a solicitat întâlniri de urgență cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și cu Liviu Dragnea – șeful Camerei Deputaților, dar și cu miniștrii Apărării, Muncii și Justiției și șefii serviciilor cu atribuții în securitatea națională.

Se pregătesc de proteste

În cazul în care nu li se rezolvă doleanțele, pensionarii militari vor să organizeze un mitig de protest și vor să picheteze sediile PSD și ALDE.

Concomitent, aceștia cer demisiile miniștrilor Apărării și Internelor.

”Totodată s-a stabilit că președinția Forumului să ia în discuție, împreună președintele Ordinului Militar de România problema înaintării unui memorandum către EUROMIL.

La solicitarea privind acțiunea penală împotriva ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a stabilit că în termen de 10 zile să se înainteze secretariatului Forumului, propuneri și motivația acestor propuneri.

S-a aprobat întocmirea unei scrisori publice prin care cerem DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor apărării și internelor pentru neonoraea obligațiilor față de personalul activ și în rezervă din cele celor două instituții”, arată Federația Militarilor din România într-un comunicat.

Sindicaliștii din penitenciare au o dispută cu Toader

Acestora li s-au raliat și sindicaliștii din penitenciare, care i-au cerut demisia lui Tudorel Toader, ministrul Justiției și au făcut deja o plângere penală pe numele său.

”Pensionarii militari, printre care se numără și foști angajați ai sistemului penitenciar, cer să fie consultați atunci când sunt adoptate măsuri care îi afectează și cer să fie respectați prin eliminarea măsurilor discriminatorii dispuse de Guvern în 2017.

Începând cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care îi discriminează pe cei care ar ieși la pensie ulterior acestei date, prin faptul că o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

Această măsură lipsește de conținut normă legală care prevede acordarea Semnului onorific În Serviciul Patriei, singură recunoaștere a serviciului în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională cu influență directă asupra pensiilor. Astfel majorările pentru 15, 20 și 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate”, se arată într-un comunicat al angajaților din penitenciare.

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Ion Iliescu, în DOLIU! A făcut anunțul morții în urmă cu câteva minute
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ion Iliescu, în DOLIU! A făcut anunțul morții în urmă cu câteva minute
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close