Mergi direct la conținut »
Peste 1.000 de participanţi la procesiunea religioasă „Drumul Crucii", la Hunedoara
Ştiri Libertatea > Ştiri > Peste 1.000 de participanţi la procesiunea religioasă „Drumul Crucii", la Hunedoara

Peste 1.000 de participanţi la procesiunea religioasă „Drumul Crucii”, la Hunedoara

Peste 1.000 de credincioşi au luat parte vineri la procesiunea religioasă "Drumul Crucii", care se desfăşoară în Valea Jiului între oraşul Lupeni şi bisericuţa de lemn din staţiunea Straja, în Masivul Vâlcan. Printre aceștia s-a numărat şi Ştefan Gros, în vârstă de 102 ani. Manifestarea s-a aflat la cea de-a 20-a ediţie.

Pe traseul celor 10,4 kilometri ai procesiunii oamenii au purtat pe umeri, cu rândul, o cruce din lemn de paltin, grea de peste 100 de kilograme, şi s-au oprit la 4 troiţe ce simbolizează popasurile lui Isus Hristos pe drumul spre Golgota. În cruce sunt cuprinse fragmente din moaştele a 14 sfinţi şi o bucăţică din lemn despre care se afirmă că provine din Crucea Mântuitorului. Crucea are o lungime de 4,4 metri, iar braţul scurt măsoară 2,2 metri.

„Pe cruce se află moaştele unor sfinţi care s-au jertfit pentru Mântuitorul Nostru Isus Hritos. Medităm la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 2.000 de ani, la chinurile prin care a trecut Mântuitorul pentru iertarea păcatelor noastre”, a declarat iniţiatorul procesiunii, Emil Părău, potrivit Agerpres. La procesiunea „Drumul Crucii” a luat parte şi Ştefan Gros, care peste două luni va împlini 102 ani.  „Am mai fost doar o dată pe acest drum. Vreau să mă rog la Dumnezeu pentru tot poporul, să ne ierte pe toţi, să ne îndrepte pe calea cea bună. Nădejdea ne este în Dumnezeu. El este Tătăl nostru şi trebuie să-L ascultăm’, a spus bătrânul din Valea Jiului.
Citește și

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Dezvăluiri de ultimă oră despre procurorul care s-a sinucis astăzi la Parchetul General

 

Close
Închide
  Close