MENIU CAUTĂ

Un milion de oameni au participat, sâmbătă, la Parada Gay de la Londra

Distribuie

Aproximativ un milion de persoane au participat sâmbătă, 7 iulie, la evenimentele organizate cu ocazia Paradei Gay de la Londra și au transformat centrul capitalei britanice într-un veritabil festival dedicat drepturilor cumunității LGBT.

Aproximativ 30.000 de participanți care poartă costume extravagante, au defilat pe străzile capitalei Marii Britanii în timpul paradei propriu-zise, militând pentru egalitate și diversitate, scrie Agerpres.

Un steag uriaș, în culorile curcubeului – simbol al comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) – a fost purtat de numeroși participanți la paradă. Printre ei s-au aflat și membri ai unor structuri publice locale, precum Polția Metropolitană și Brigada de Pompieri din Londra.

Un steag LGBT a fost arborat și pe acoperișul clădirii aflate pe Downing Street, al numărul 10, reședința oficială a premierilor britanici.

Printre cei care i-au felicitat pe participanți se numără și vedeta pop Kylie Minogue, care are un număr uriș de admiratori în rândul comunității gay.


CITEȘTE ȘI: Imagini cu momentul în care avionul MiG-21 Lancer se prăbușește la Fetești


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Londra pe Libertatea.

Comentarii