Mergi direct la conținut »
Un milion de oameni au participat, sâmbătă, la Parada Gay de la Londra Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un milion de oameni au participat, sâmbătă, la Parada Gay de la Londra

Un milion de oameni au participat, sâmbătă, la Parada Gay de la Londra

Aproximativ un milion de persoane au participat sâmbătă, 7 iulie, la evenimentele organizate cu ocazia Paradei Gay de la Londra și au transformat centrul capitalei britanice într-un veritabil festival dedicat drepturilor cumunității LGBT.

Aproximativ 30.000 de participanți care poartă costume extravagante, au defilat pe străzile capitalei Marii Britanii în timpul paradei propriu-zise, militând pentru egalitate și diversitate, scrie Agerpres.

Un steag uriaș, în culorile curcubeului – simbol al comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) – a fost purtat de numeroși participanți la paradă. Printre ei s-au aflat și membri ai unor structuri publice locale, precum Polția Metropolitană și Brigada de Pompieri din Londra.

Un steag LGBT a fost arborat și pe acoperișul clădirii aflate pe Downing Street, al numărul 10, reședința oficială a premierilor britanici.

Printre cei care i-au felicitat pe participanți se numără și vedeta pop Kylie Minogue, care are un număr uriș de admiratori în rândul comunității gay.


CITEȘTE ȘI: Imagini cu momentul în care avionul MiG-21 Lancer se prăbușește la Fetești


FOTO: EPA

 
 
Close
Close
Închide