Mergi direct la conținut »
Pictura lui Bansky în care parlamentarii britanici sunt înfățișați drept maimuţe, vândută cu o sumă record Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Pictura lui Bansky în care parlamentarii britanici sunt înfățișați drept maimuţe, vândută cu o sumă record

Pictura lui Bansky în care parlamentarii britanici sunt înfățișați drept maimuţe, vândută cu o sumă record

"Parlamentul involuat", tabloul lui Bansky care ilustrează interiorul Parlamentului de la Londra, unde băncile sunt ocupate de maimuţe, nu de oameni, a fost vândut, joi, cu un preț de trei ori mai mare decât se așteptau organizatorii licitației.

De Andreea Radu,

Tabloul a fost vândut în cadrul unei licitații de la Londra care a durat 13 minute, cu prețul final de 9,9 milioane de lire sterline, devenind astfel cea mai scumpă operă semnată de Bansky, potrivit BBC.

Bansky a pictat tabloul de dimensiuni mari în anul 2009. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie în acest an, cu ocazia scandalului Brexit, moment fierbinte pentru politica din Marea Britanie.

După ce opera a fost vândută, Bansky a reacționat pe Instagram, afirmând că îi pare rău că nu mai deține tabloul.

Banksy, care a reușit de-a lungul anilor să își păstreze identitatea ascunsă, și-a început cariera făcând graffiti pe clădirile din Bristol, Anglia, și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști. Lucrările sale oferă de multe ori perspective satirice ale realității.

Close
Închide
  Close