MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

PMP, acuzații la adresa PSD: Au depus un proiect de lege prin care în zona Lacului Belina urma să fie creat un paradis fiscal

Distribuie

PMP îi acuză pe cei de la PSD că au depus un proiect de lege prin care în zona Lacului Belina urma să fie creat un paradis fiscal, cu cazinouri. Deputatul Robert Turcescu a făcut declarația, luni, la Parlament, el precizând că propunerea legislativă este semnată de senatorul PSD Șerban Nicolae.

Turcescu a arătat că dorește să prezinte un „document care arată negru pe alb cum lucrează grupul infracţional organizat în jurul domnului Dragnea pentru propăşirea clanului Dragnea şi are legătură cu subiectul zilelor din urmă – insula Belina”.

”Acest grup infracţional organizat a iniţiat în luna mai a acestui an un proiect de lege, sub semnătura domnului Şerban Nicolae prin care trecerea din domeniul public a insulei Belina în proprietatea TelDrum urma să mai aibă un pas. În această zonă, urma potrivit acestui proiect de lege, urma să fie creat un paradis fiscal. Prin această lege iniţiată în regim de urgenţă de senatorul Şerban Nicolae se ducea practic mai departe acest plan al clanului Dragnea pentru stabilirea unor zone cu regim fiscal aparte, era probabil şi cazul acestei zone Belina”, a spus deputatul PMP.

El a explicat că proiectul lui Şerban Nicolae ar urma să fie aprobat tacit la data de 31 octombrie, iar prin acesta se instituia un regim fiscal special pentru zone precum insula Belina.

”Se puteau organiza activităţi economice, de turism, agrement, alimentaţie publică, dar şi de jocuri de noroc, deci am fi putut vedea în insula Belina a domnului Dragnea chiar cazinouri”, a mai spus Robert Turcescu.

Liviu Dragnea afirma, luni, că ceea ce anchetează DNA este un ”transfer al unui imobil-teren din domeniul public al statului la un domeniu public al unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de exemple în România şi vor mai fi”.

”S-au transferat poligoane, terenuri, imobile de la MApN, terenuri, imobile de la alte ministere care zăceau şi care au fost preluate de autorităţile locale şi în cea mai mare parte dintre cazuri acolo au apărut dezvoltări care în continuare aduc beneficii pentru comunităţile locale respective. Un astfel de precedent este extrem de periculos din mai multe motive. Şi acum sunt solicitări susţinute public şi de către parlamentari de la toate partidele, susţinute public şi de către autorităţile locale respective şi de alte instituţii din comunităţile respective, sunt solicitări pentru a fi transferate imobile către autorităţile locale pentru a le putea introduce într-un plan, într-un program de dezvoltare.(..) Asta ar însemna că toate transferurile care au avut loc până acum reprezintă un prejudiciu adus statului român”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: „Va fi o iarnă a extremelor”. Directorul ANM, despre cum va fi anotimpul rece

Citește mai multe despre robert turcescu, serban nicolae, Dosarul Belina și proiect de lege pe Libertatea.

Comentarii