Mergi direct la conținut »
PNL, proiect împotriva traseismului politic: Parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi își vor pierde mandatul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL, proiect împotriva traseismului politic: Parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi își vor pierde mandatul

PNL, proiect împotriva traseismului politic: Parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi își vor pierde mandatul

PNL, proiect împotriva traseismului politic. Liberalii propun ca parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi să își piardă mandatul în Legislativ.

De Valentina Postelnicu,

”Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic”, a anunţat liderul PNL Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a comentat și posibilitatea ca proiectul să fie declarat neconstituțional. ”Dacă e neconstituţional, să se pronunţe Curtea Constituţională. Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, a spus liderul PNL.

CCR a declarat neconstituțională o ordonanță privind migrația aleșilor locali, după ce liberalii au contestat-o

Curtea Constituţională a decis, în 2014, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională. Decizia CCR este general obligatorie şi va fi publicată în Monitorul Oficial, urmând ca judecătorii constituţionali să motiveze hotărârea luată în urma unei sesizări a parlamentarilor PNL.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Este vorba de Ordonanța care a suspendat, pentru 45 de zile, legea privind statutul aleșilor locali și care a permis, astfel, aleșilor din teritoriu, să-și schimbe partidele fără să-și piardă mandatele.

Deputaţii PNL arătau, în sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, că OUG 55/2014 este neconstituţională pentru că a reglementat în cazul instituţiilor fundamentale ale statului, cum este cazul administraţiei locale şi partidelor politice, lucrul interzis de Constituţie.

Citește și: „Lovitură” de un milion de euro dată de un clan de romi din România, în zona Disneyland Paris

Close
Închide
  Close